Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Ding mee voor de Operatiesteenbreek Trofee

Alle groene initiatieven uit de stad kunnen meedoen!

Deel pagina:

Ding mee voor de Operatiesteenbreek Trofee

In Den Haag werkt de stichting Duurzaam Den Haag met Operatie Steenbreek aan een groene en klimaatbestendige stad. Dit doen we samen met Stichting Steenbreek. Ieder jaar reiken zij de Steenbreektrofee uit aan een innovatief en inspirerend project, die groen en water benut om Nederland een stukje klimaatbestendiger te maken. Het thema van de Steenbreektrofee is dit jaar “Samen voor meer groen in de buurt”. Een groene leefomgeving heeft veel voordelen. In een groene omgeving voelen meer insecten en andere dieren zich thuis, zorgen grote regenbuien voor minder wateroverlast en is het tijdens extreme hitte wat beter uit te houden.  

Duurzaam Den Haag

In 2017 kon Duurzaam Den Haag zich met het Haagse project Operatie Steenbreek tot het rijtje winnaars van de Steenbreektrofee voegen. Directeur Heleen Weening roept Haagse initiatieven op om dit jaar mee te doen: ‘We hopen dit jaar veel impactvolle initiatieven van bewoners te zien, zodat we als Den Haag weer laten zien dat we boordevol groene Haagse Krach zitten.’ 

Wie kunnen er meedoen?

Alle gerealiseerde ‘groene’ initiatieven kunnen winnen. De grootte van het initiatief is niet relevant. Zowel initiatieven die spelen op het niveau van de straat of de wijk, als initiatieven op niveau van dorp en stad zijn welkom, als het maar bijdraagt aan een klimaatbestendige, groene en gezonde leefomgeving.  

Meld je nu aan

Aanmelden kan tot uiterlijk 10 juli 2020 via www.operatiesteenbreek.nl. De jury beoordeelt alle inspirerende inzendingen en de drie beste initiatieven worden in september door de jury bezocht. De winnaar krijgt de Steenbreektrofee, tijdens de Nationale Groendag op 15 oktober 2020 in Oss, uitgereikt. 

Criteria en jury

Bekijk hier waar het initiatief in hoofdlijnen aan dient te voldoen. De jury bestaat uit professionals die elk hun eigen specialisme en kennis hebben.  
 
De winnaar van de Steenbreektrofee 2020 ontvangt naast deze wisseltrofee ook de nodige media-aandacht met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van Vakblad Groen en krijgt tevens als waardering een boom en vaste planten aangeboden. 

Geschreven door:
Cas 3
Cas van der Graaf
 -

"Bij mij kun je terecht voor communicatie, online content en social media"

Neem contact op met:
T 06 316 406 56 | cas@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

Prinsjesdag: de duurzame plannen voor 2021

Prinsjesdag: de duurzame plannen voor 2021

Dit zijn de duurzame plannen van het kabinet voor volgend jaar. Duurzaam Den Haag draagt hier aan...

Lees verder
Hoe realiseert Scheveningen een project van 215 zonnepanelen?

Hoe realiseert Scheveningen een project van 215 zonnepanelen?

Sinds zomer 2019 zijn er in Scheveningen Haven en Scheveningen-Dorp veel zonnepanelen op de daken...

Lees verder