Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Den Haag wint Gouden Schep voor NK Tegelwippen!

Bijna 200.000 tegels maken plaats voor groen

Deel pagina:

Den Haag wint Gouden Schep voor NK Tegelwippen!

Den Haag is de trotse winnaar van de Gouden Schep van het NK-Tegelwippen! Onze stad heeft van heel Nederland de meeste tegels gewipt. Dit is gedaan door Haagse bewoners, organisaties en bedrijven met hulp van Duurzaam Den Haag. Gemeente Den Haag heeft een grote bijdrage geleverd en op veel plekken de stad vergroend. Er zijn bij elkaar ruim 200.000 tegels uit de grond gehaald. Hier staan nu bloemen en planten.

Op dinsdag 5 oktober, namen onze directeur Heleen Weening en wethouder Liesbeth van Tongeren (duurzaamheid, milieu en energietransitie) de Gouden Schep in ontvangst. Televisiepresentator Lodewijk Hoekstra kwam deze persoonlijk langsbrengen bij ons kantoor in Moerwijk.

“We zijn hele trotse winnaars! Het is geweldig hoe bewoners en de gemeente de handen ineen hebben geslagen voor het NK-Tegelwippen. Dit hebben we echt met z’n allen gedaan.” vertelt Edwin Cornelissen, projectleider Operatie Steenbreek bij Duurzaam Den Haag.

Eindsprint op burendag

Op 25 september organiseerde we een eindsprint om de winst van het NK-Tegelwippen binnen te slepen. Op verschillende locaties in de stad haalden bewoners tegels uit de grond om plaats te maken voor planten en bloemen. Dat was niet alleen heel goed voor de stad, maar vooral ook heel gezellig. In de video zie je hoe dat eraan toeging.

Wethouders Liesbeth van Tongeren en Hilbert Bredemeijer (onderwijs, sport en buitenruimte) zijn de drijvende kracht achter de campagne. Liesbeth van Tongeren: “Het lijkt een klein gebaar om een paar tegels te verwijderen en er groen voor in de plaats te zetten, maar dit helpt echt om onze stad groener, klimaatbestendiger en mooier te maken.”. Hilbert Bredemeijer: “En we gaan door om Den Haag verder te vergroenen want in november starten we met het uitdelen van 1.400 bomen aan bewoners. Samen maken we Den Haag groener!”

Waarom tegels wippen?  

Edwin Cornelissen: ‘Een groene stad is goed voor mens en dier. Planten zorgen namelijk voor minder opwarming van de stad in tijden van hitte, vormen een fijne leefomgeving voor verschillende diersoorten, vangen fijnstof op, verminderen stress en in een groene tuin kan regenwater goed weglopen. Daarom is het zo belangrijk om Den Haag te vergroenen.’

Geschreven door:
Anouk van Santen
Anouk van Santen
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en campagnes, ik ben ook de buurt contactpersoon van Spoorwijk.”

Neem contact op met:
T 0653712510 | anoukvansanten@duurzaamdenhaag.nl

Meer blog

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

De veelgestelde vragen over een groendak

Lees verder
Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Hagenaars vertellen over hun gratis boom!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht