Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De minor van de Duurzame Zeehelden en de Haagse Hogeschool

Kom donderdag 18 oktober naar college!

Deel pagina:

De minor van de Duurzame Zeehelden en de Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool en Duurzame Zeehelden hebben dit jaar de handen ineen geslagen en samen een minor georganiseerd. De minor bestaat onder andere uit een serie colleges in Vrijplaats de Utopie (in de Grote Pyr aan de Waldeck Pyrmontkade). Deze colleges zijn vrij toegankelijk voor buurtbewoners en geïnteresseerden. Aankomende donderdagavond vindt het laatste college plaats. Wethouder Liesbeth van Tongeren en Liesbeth Siesling van Eneco zullen als gastspreker de avond vullen. Dus niets te doen donderdagavond? Kom college volgen!

Vorige week donderdag spraken Pieter van Alphen, Wim Schutten en Friso Waagmeester over de technologische mogelijkheden binnen de woningen van het zeeheldenkwartier. Allereerst werden de verschillende warmtepompen nader bekeken, daarna waren de zonnepanelen aan de beurt. Hoe doe je dat, gezamenlijk zonnepanelen plaatsen? Tot slot liet Friso Waagmeester zien wat er voor nodig is om een huis ‘pomp-ready’ te maken. Ook de energy parties werden nog even onder de aandacht gebracht.

De colleges zijn onderdeel van een minor. Voor de buurtbewoners en geïnteresseerden houdt dit in dat ze gratis college kunnen volgen. Voor de studenten van de minor zit er nog meer aan vast. Zij doen ook onderzoek naar manieren waarop  de wijk kan verduurzamen. In verschillende groepjes werken ze aan de thema’s ‘energie’, ‘circulariteit’ en ‘ruimtelijke ordening’. De minor zullen ze afsluiten met een eindpresentatie over hun bevindingen en suggesties.

Benieuwd? Kom donderdag gezellig naar college!

18 oktober Vanaf 19.30 tot 22.00
Zeehelden Verwarmen Gasvrij college 5: Wijk en Gemeente
Sprekers: Liesbeth Siesling en Liesbeth van Tongeren
Vrijplaats Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, 2518 JR Den Haag


 

 

Meer blog

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

Alles wat je wilt weten over een groen dak in Den Haag

De veelgestelde vragen over een groendak

Lees verder
Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Bewoners ontvangen hun gratis boom!

Hagenaars vertellen over hun gratis boom!

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 17.30 uur.

Stuur een bericht