Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

In deze tijd van crisis is het belangrijker dan ooit om samen te komen en elkaar te helpen.

Deel pagina:

De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

Samen met de bewoners, ondernemers en het buurtteam Energierijk Moerwijk maken wij een plan voor Moerwijk, dat als alle gebouwen ‘van het gas af gaan’, dit zo gebeurt dat de gemeenschap er voordeel bij heeft met betere woonvoorzieningen, meer lokaal werk en een mooie leefomgeving. 

Maar tijdens deze moeilijk tijd hebben veel bewoners in Moerwijk ook andere zorgen: mensen verliezen hun baan en hebben niet genoeg inkomen meer om te voorzien eten. Voedselbank Moerwijk steunt deze mensen, maar ook de voedselbank zélf zat de laatste weken in crisis. Door de coronamaatregelen werd er geen voorraad meer geleverd vanuit het distributiecentrum. 

Dit geeft veel stress, omdat veel gezinnen voor hun boodschappen afhankelijk zijn van de Voedselbank en de groep hulpbehoevende door de coronacrisis groter en groter wordt.  

Brood van de bakkerij, klaar om naar de voedselbank te gaan

Gelukkig komt de distributie weer op gang en ontvangt Voedselbank Moerwijk voorraad. Alhoewel verse groente en fruit nog ontbereekt. Voor verse ingrediënten zijn ze nog afhankelijk van gulle gevers, zoals boeren uit het Westland en extra fondsen via de actie Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk. Zo blijven de honderden voedselpakketten voor de gezinnen in Moerwijk gevuld met verse producten.

En er is nog steeds hulp nodig. Door de crisis is het aantal hulpbehoefende in de wijk flink gestegen. 

Duurzaam Den Haag ondersteunt deze corona actie samen met andere partijen, zoals Robert Medenblik van Mondial Van der Velde 't Veentje Verhuizingen. Zij leverden shoppers om de pakketten te vervoeren. En gaf Rotaryclub een schenking voor twee vrieskisten en duurzaam verpakkingsmateriaal. Ook komt er van alle kanten voedsel om de pakketten te vullen. Bakkerij Van Kempen doneert structureel brood aan de Voedselbank en geeft Westland Mushrooms B.V. paddenstoelen. Fonds F1818 heeft een schenking gegeven voor het uitbreiden van de voedselpakketten. Ook de Ekoplaza levert producten voor de actie. 

Wat is er nodig? 

Er is geld en/of houdbare levensmiddelen (in grote getale) nodig. Want het duurt nog zeker een paar weken voordat de normale levering voor de Voedselbank weer op gang komt en dan zal er alsnog meer nodig zijn, omdat de groep hulpbehoevende dus groter is dan ooit. Wil jij ook je steentje bijdragen? Kijk dan op: https://www.moerwijk.nl/ 

Meer blog

Ook vanuit huis contact met Duurzaam Den Haag

Ook vanuit huis contact met Duurzaam Den Haag

In deze moeilijke tijd staat ons team vanuit huis klaar om bewoners die duurzaam (willen) doen te...

Lees verder
Ut is tèd voâh de Moeâhwèkse anpak!

Ut is tèd voâh de Moeâhwèkse anpak!

Een afstudeerscriptie van Marije van Hell

Lees verder