Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

In deze tijd van crisis is het belangrijker dan ooit om samen te komen en elkaar te helpen.

Deel pagina:

De actie "Coronahulp Actie Voedselbank Moerwijk" helpt de wijk aan een gezonde maaltijd

Samen met de bewoners, ondernemers en het buurtteam Energierijk Moerwijk maken wij een plan voor Moerwijk, dat als alle gebouwen ‘van het gas af gaan’, dit zo gebeurt dat de gemeenschap er voordeel bij heeft met betere woonvoorzieningen, meer lokaal werk en een mooie leefomgeving. 

Maar toen de coronacrisis in maart uitbrak kregen veel bewoners in Moerwijk andere zorgen: mensen verloren hun baan en hadden daardoor niet genoeg inkomen om te voorzien in eten. Voedselbank Moerwijk steunt deze mensen, maar ook de voedselbank zélf zat in een crisis. Door de coronamaatregelen werd er geen voorraad meer geleverd vanuit het distributiecentrum. 

De levering is inmiddels weer op gang gekomen. Alhoewel verse groente en fruit nog steeds ontbreekt in de voedselpakketten. 

Crisis door corona

Door corona zijn er niet alleen maar problemen rondom de voedselvoorziening, maar het zorgt ook voor een exponentiële groei van problemen als onderwijsachterstand, armoede, huiselijk geweld, werkloosheid en ondermijnende criminaliteit, meldde het NRC op 15 juni. De tweedeling in de maatschappij en de kansenongelijkheid nemen in achterstandswijken zoals het Haagse Moerwijk enorm toe.

15 burgemeesters van vijftien grote en middelgrote steden sluiten zich dmv een manifest daarbij aan. De burgemeesters roepen de regering op om samen met hen extra te investeren in kwetsbare gebieden. Kijk de reportage dat Nieuwsuur maakte over waarom er juist nu extra geïnvesteerd moet worden in wijken als Moerwijk.

Er is dus nog steeds hulp nodig in Moerwijk. Door de crisis is het aantal hulpbehoefende in de wijk flink gestegen. 

Corona-actie Voedselbank Moerwijk

De afgelopen drie maanden heeft Duurzaam Den Haag de Corona actie van Voedselbank Moerwijk ondersteunt, door ons netwerk te vragen producten of geld te doneren om de voedselpakketten gevuld te houden. Daar werd volop gehoor aan gegeven! Zoals Robert Medenblik van Mondial Van der Velde 't Veentje Verhuizingen. Hij leverde shoppers om de pakketten te vervoeren. Rotaryclub gaf een schenking voor twee vrieskisten en duurzaam verpakkingsmateriaal. Ook kwam er van alle kanten voedsel binnen om de pakketten te vullen. Bakkerij Van Kempen doneert (nog steeds) structureel brood aan de Voedselbank en Westland Mushrooms B.V. gaf een aantal weken paddenstoelen. Fonds1818 heeft een schenking gegeven voor het uitbreiden van de voedselpakketten. Ook de Ekoplaza levert producten voor de actie. 

Wat is er nodig? 

Er is geld en/of verse groente en fruit nodig. Wil jij ook je steentje bijdragen? Kijk dan op: https://www.moerwijk.nl/ 

Geschreven door:
Anouk Voorjaar
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor communicatie en pers en ik ben de buurtcontactpersoon voor Konings- en Regentesseplein.”

Neem contact op met:
T 06 46 07 44 34 | anouk@duurzaamdenhaag.nl

Meer blog

Prinsjesdag: de duurzame plannen voor 2021

Prinsjesdag: de duurzame plannen voor 2021

Dit zijn de duurzame plannen van het kabinet voor volgend jaar. Duurzaam Den Haag draagt hier aan...

Lees verder
Hoe realiseert Scheveningen een project van 215 zonnepanelen?

Hoe realiseert Scheveningen een project van 215 zonnepanelen?

Sinds zomer 2019 zijn er in Scheveningen Haven en Scheveningen-Dorp veel zonnepanelen op de daken...

Lees verder