Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 29 jul. 2020

Corona leidt tot renovatiewoede: isoleer je Haagse huis

Isolatie verhoogt het comfort in huis en zorgt voor een lagere energierekening

Deel pagina:

Corona leidt tot renovatiewoede: isoleer je Haagse huis

Afgelopen week meldde de NOS dat veel mensen deze zomer hun huis laten renoveren: van nieuwe dakkapellen, kozijnen tot andere dure renovaties. Geen corona crisis bij klusbedrijven, zij hebben wachttijden van maanden. Er zijn verschillende verklaringen voor deze verbouwingswoede. Er zijn mensen die in de coronacrisis veel geld gespaard hebben. Daarnaast hebben veel Nederlanders wat extra te besteden omdat ze dit jaar minder of niet op vakantie gaan. Heb jij ook last van renovatiewoede? Pak het duurzaam aan en begin bij het begin: isoleer je huis. Het zal je meer comfort opleveren en geld besparen! 

Isoleren, isoleren, isoleren! 

Alle specialisten roepen het: wil je je huis gaan verduurzamen, start dan eerst met het verbeteren van de isolatie van je huis. Zolang je woning een gatenkaas is waar warmte door muren, kieren en gaten wegvloeit, hebben andere duurzame maatregelen weinig tot geen nut. 

Wat is het bouwjaar van je huis?

Maar hoe weet je nu of jouw huis goed geïsoleerd is of waar eventuele isolatie al wel of niet zit? Huizen vóór 1976 zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Huizen tot 1982 zijn voorzien van een matige spouwmuur en dakisolatie. Maar vloerisolatie ontbreekt en ook de ramen isoleren niet volgens de moderne norm. Huizen gebouwd tussen 1983 en 1991 hebben overal isolatie, maar de kwaliteit van de isolatiewaarde is laag en vaak heeft alleen de woonkamer dubbel glas. Woon je in een huis dat is gebouwd vanaf 1992? Dan kan je er vanuit gaan dit deze al goed geïsoleerd is.  

Wat kan je isoleren? 

Meer dan je denkt! Je kan je schuine dak isoleren, de (spouw)muren, de vloer en je ramen door HR++ glas te nemen. Genoeg keuze dus! Op de site van Milieu Centraal vind je alle ins & outs over het isoleren van je woning.   

De Haagse Maxime liet vloerisolatie aanleggen en voelt duidelijk meer comfort in huis

Hoeveel kost dat? 

De kosten verschillen flink per huis, het ligt er natuurlijk helemaal aan hoe groot je huis is en hoeveel je moet isoleren. Op de website van Milieucentraal.nl staan een aantal voorbeeldwoningen met berekeningen. Ga wel uit van enkele duizenden euro’s. Maar door de isolatie bespaar je ook weer op je energierekening. Bij sommige huizen kan dit wel oplopen tot 3000 euro per jaar! 

Kan ik subsidies en/of lenigen krijgen? 

Jazeker! Er is een landelijke subsidie voor isolatie van dak, gevel, vloer en ramen. Als je 2 of meer isolatiemaatregelen neemt, kun je ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen. Ook vanuit de gemeente zijn er verschillende Haagse subsidies beschikbaar, zoals een subsidie dak- en vloerisolatie. Via verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer check je of je een subsidie of lening kunt krijgen voor het verbeteren van je huis 

Deze Haagse toppers gingen je voor 

In Den Haag zijn er al ontzettend veel huiseigenaren je voor gegaan. Zo spraken wij met Erven Dorens, die de vloeren en ramen van haar huis uit 1896 liet isoleren en met Monica van Perk die o.a. dubbel glas liet plaatsen in haar woning. Of bekijk de video hieronder van de Haagse Saskia, die haar huis van boven tot onder liet isoleren.

Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op en dan kijken we hoe wij je verder kunnen helpen. Of bezoek een van de gemeentelijke Hou van je Huis winkels, waar je onafhankelijk advies kunt krijgen bij duurzaam onderhoud of renovatie van je woning. 

Geschreven door:
Anouk Dehue
Anouk Dehue
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en ondersteuning van bewonersinitiatieven.”

Neem contact op met:
T 0646074434 | anouk@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller nieuwe directeur-bestuurder Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Vertrekkend directeur Heleen Weening is heel blij met haar nieuwe opvolger

Lees verder
'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

'Help mensen met hun problemen, dan komt duurzaamheid vanzelf'

Voorlopers verduurzamen toch wel, die hoef je niet te helpen. De grote massa, daar gaat het om. Dat...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht