Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 30 jun. 2021

Bomen voor Den Haag is feestelijk gelanceerd!

De eerste boom is weggegeven door Arjen Kapteijns van GroenLinks

Deel pagina:

Bomen voor Den Haag is feestelijk gelanceerd!

Donderdag 24 juni is tijdens de netwerkbijeenkomst de campagne Bomen voor Den Haag feestelijk gelanceerd! Was je er niet bij? Kijk het hier terug:

Bomen voor Den Haag

De gemeente Den Haag plant de komende jaren bomen bij en deelt er dit jaar ook 1.000 uit aan bewoners. Duurzaam Den Haag organiseert dit. Meer bomen maken Den Haag mooier en beter bestand tegen het veranderende klimaat. Bomen zorgen voor schaduw in de steeds warmere zomers, ze zorgen dat regenwater beter weg kan lopen in de bodem en zijn een fijne verblijfplaats voor verschillende dieren. Het ging erg snel met de aanmeldingen. De 1.000 bomen zijn al vergeven! Maar we gaan nog even door. Lees hier meer over Bomen voor Den Haag en meld je aan.

De lancering

GroenLinks-fractievoorzitter Arjen Kapteijn is de initiatiefnemer van de campagne. Hij heeft tijdens de netwerkbijeenkomst de eerste boom weggegeven aan Michelle de Jong, medewerker van Café Boom bij het Zuiderparktheater, waar de netwerkbijeenkomst plaatsvond. De 16-jarige Michelle heeft de boom gekregen omdat ze zich bij het Zuiderparktheater inzet voor groen. De jonge ondernemer Ilyas Demir zou de boom in ontvangst nemen. Maar tot ieders schrik hebben hij en zijn moeder onderweg naar de netwerkbijeenkomst een auto-ongeluk gehad. Gelukkig zijn ze niet gewond geraakt, maar ze hebben wel van de schrik moeten bekomen. Om die reden kon Ilyas helaas niet bij de lancering zijn.

Een boom voor Ilyas

Een week later zijn we bij Ilyas langsgeweest om hem alsnog een boom te geven. Want dat heeft hij zeker verdiend! De 13-jarige hovenier in spe was dolenthousiast over zijn Elstar-appelboom. Samen met groenexpert Edwin heeft hij er meteen een mooie plek voor uitgezocht in de tuin. Hij vertelde ons vol trots over de tuinen die hij tot nu toe al op heeft geknapt en over zijn vaste klantenkring. Als deze boom ergens op zijn plek is, is het hier wel. Op het Haagse Groen lees je hoe ons bezoek aan Ilyas verliep.

Ilyas ontvangt zijn boom van groenexpert Edwin

Zien we je bij de volgende netwerkbijeenkomst?

Elke laatste donderdag van de maand vindt de Duurzaam Den Haag netwerkbijeenkomst plaats. Met een interessante spreker, korte pitches én tijd om te netwerken. De volgende netwerkbijeenkomst is op 23 september. Ben jij er ook bij? Houd onze nieuwsbrief en/of de kalender in de gaten om je aan te melden.

Geschreven door:
Linda
Linda van Laar
 -

"Bij mij kun je terecht voor: communicatie, social media en pers. Ook ben ik de buurt contactpersoon voor Molenwijk/Puntpark."

Neem contact op met:
T 06 39 71 56 93 | linda@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht