Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 20 feb. 2020

5 tips voor een groen en duurzaam voorjaar

Het voorjaar is dé tijd om nog meer duurzame stappen te zetten. Wij helpen je alvast met deze tips!

Deel pagina:

5 tips voor een groen en duurzaam voorjaar

Het voorjaar komt er weer aan. Het is steeds langer licht is en het wordt langzaam weer groener om ons heen. Dit is ook het perfecte seizoen om verder te gaan met het zetten van duurzame stappen. We hebben hier 5 tips voor om de lente duurzaam in te gaan!

1. Zoek de buitenlucht op

Het weer wordt langzaam iets beter en het zonnetje gaat steeds vaker schijnen. Het is een heerlijke tijd om eropuit te gaan in eigen land. In het voorjaar zijn er in Nederland heel veel mooie bloeiende gebieden. Zo kan je bijvoorbeeld in april het Hyacintenbos bezoeken in Den Haag, de hyacinten staan dan namelijk in bloei. Dit zorgt voor een heel mooi paars natuurgebied. Hier kan je heel leuk doorheen wandelen, fietsen of mooie foto's maken! 

2. Duurzaam klussen aan je huis 

Het voorjaar is het perfecte moment om te beginnen met je huis te isoleren. De zomers worden steeds heftiger. Dit betekent dat de dagen steeds warmer worden. Vaak is het binnen dan niet uit te houden door de hitte. Als je nu al begint met het isoleren van je huis, houd je in de zomer de warmte buiten je huis. 

Ook is het voorjaar een perfect seizoen voor zonnepanelen. In het voorjaar werken de zonnepanelen optimaal. Dit komt doordat er al wel veel zonlicht is, maar het ook nog lekker fris is. Zo worden de zonnepanelen niet gloeiendheet en halen ze maximaal energie uit het zonlicht. En wist je dat je hier waarschijnlijk ook subsidie voor kan aanvragen? Check via deze link of je in aanmerking komt voor subsidie.

3. Stenen eruit, groen erin 

In het voorjaar is het tijd voor meer groen! Dit is het moment om je tuin te laten bloeien. Wissel je stenen om voor planten tijdens Operatie Steenbreek. Als je in het voorjaar je planten in de tuin plant, heb je in de zomer een mooie groene tuin. En in een groene omgeving is het ook nog eens koeler. Zelf een actie starten, gewoon benieuwd welke acties eraan komen of weten waar je oude tegels kunt inleveren? Check dan de pagina van Operatie Steenbreek!

4. Houd een duurzame lenteschoonmaak

Voor veel mensen is het voorjaar het moment voor de grote schoonmaak. We kunnen de ramen weer opendoen en ons huis laten luchten. Om tijdens de schoonmaak duurzaam het voorjaar in te gaan, kan je gebruik maken van groene schoonmaakproducten. Denk bijvoorbeeld aan groene zeep of baking soda. Ook zijn er heel veel manieren om van azijn groen schoonmaakmiddel te maken. Naast een schoner huis houden we zo ook de wereld netjes!

5. Haal de fietsen weer van stal

Bijna niks is duurzamer dan de fiets pakken. De temperatuur stijgt langzaam weer en de natuur laat zich ook meer van haar beste kant zien. Pak weer eens de fiets naar je werk in plaats van het openbaar vervoer of de auto. Of maak een mooie tour door een van de natuurgebieden in Den Haag, zoals het duingebied. Naast dat fietsen super duurzaam is, is het ook nog eens gezond voor je. Zo ga je fit én duurzaam het voorjaar van 2020 in.

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht