Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 1 sep. 2020

5 tips om je huis herfstklaar te maken

De herfst komt er weer aan! Is jouw woning er al klaar voor?

Deel pagina:

5 tips om je huis herfstklaar te maken

We kunnen er niet omheen, de herfst komt er weer aan! Is jouw woning er al klaar voor? Door je huis herfstklaar te maken zit je er straks warm en comfortabel bij. Met deze 5 tips kan je direct aan de slag.

1. Plaats radiatorfolie achter de radiatoren

Een radiator geeft niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant warmte af. Dit trekt de muur in en gaat zo verloren. Wat natuurlijk zonde is van de energie. Gelukkig kan je dit makkelijk oplossen door radiatorfolie achter de radiatoren te plaatsen. Deze dunne folie houdt de warmte tegen. De warmte gaat zo niet meer de muur in, waardoor je merkt dat je de verwarming eerder omlaag kan zetten.

2. Vervang gloeilampen voor ledverlichting

De dagen worden weer korter. Dat betekent dat je de lampen weer vaker aanzet. Heb jij nog veel gloeilampen? Vervang deze dan door ledlampen, want een ledlamp is veel zuiniger. Hierdoor kan je energie én geld besparen. Er zijn ledlampen in verschillende sterktes en kleuren. Zo kan je het ook in de herfst binnen gezellig maken. Lees op de website van Milieucentraal hoe je de juiste ledlamp vindt

3. Plaats tochtstrips om de warmte binnen te houden

Komt de kou door kieren rond deuren en ramen je woning in? Dan is het slim om tochtstrips te plaatsen. Met deze eenvoudige aanpassing hou je de kou buiten en blijft het binnen lekker warm. 

Wist je dat je de bovenste drie tips allemaal gratis aan kunt vragen en kunt laten installeren? De gemeente Den Haag biedt namelijk met hun Direct Bespaaractie een gratis Energiebox aan. Vraag hem snel hier aan!

4. Haal de warme truien en dekens weer uit de kast

Het begin van de herfst is het perfecte moment om je warme truien en dikke sokken weer tevoorschijn te halen. Geef ze een handig plekje in je kledingkast en maak het een gewoonte om ze thuis te dragen. Zo blijf je warm en het zit nog lekker ook!

De dikke dekens mogen ook weer de kast uit. Heerlijk om onder te kruipen als je op bank een film gaat kijken. En met een extra deken over je bed hou je je voeten lekker warm. Dan kan de thermostaat prima een graadje lager. 

5. Hang de gordijnen goed

Gordijnen helpen niet alleen tegen het licht of nieuwsgierige buren, maar ook tegen de kou. Vooral wat dikkere gordijnen houden de kou goed buiten als je ze op een slimme manier gebruikt. Doe ze open als de zon schijnt en haal eventuele meubels weg die de zon blokkeren. Is de zon weg? Doe de gordijnen dan dicht om zo de warmte binnen te houden. Check ook of de gordijnen niet voor de verwarming hangen, want dan kunnen ze de warmte van de verwarming juist tegenhouden. 

Bonustips:

Vraag een voucher aan voor waterzijdig inregelen

Waterzijdig inregelen is een manier om jouw huis beter te verwarmen en de stookkosten te verlagen. Bij waterzijdig inregelen worden de cv-ketel en de radiatoren beter ingesteld.

Vraag nu een voucher aan voor het waterzijdig inregelen van jouw woning in Den Haag en ontvang € 75,- korting

Doe mee met Dertig Dagen Duurzaam Doen 

Hou je wel van een uitdaging? Doe dan deze herfst mee met Dertig Dagen Duurzaam Doen! We starten op 19 september met deze duurzame challenge. Na het bepalen van je voetafdruk kies je de duurzame acties die je wilt doen. Met elke actie verdien je punten en met de 'Week Challenges' kan je extra punten verdienen. Win jij het van de andere Hagenaars? Alle deelnemers maken kans op leuke prijzen!

Meld je aan voor Dertig Dagen Duurzaam Doen

Geschreven door:
Linda
Linda van Laar
 -

"Bij mij kun je terecht voor: communicatie, social media en pers. Ook ben ik de buurt contactpersoon voor Molenwijk/Puntpark."

Neem contact op met:
T 06 39 71 56 93 | linda@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht