Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!
Aangemaakt op: 10 okt. 2019

10-10-2019: De dag van de Duurzaamheid

Deze duurzame Haagse doeners zetten zich in voor hun wijk en stad

Deel pagina:

10-10-2019: De dag van de Duurzaamheid

Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid, heel goed om daar aandacht aan te besteden! Het mooie is dat steeds meer mensen in de stad laten zien dat het voor hun elke dag een goede dag is om duurzaam aan de slag te gaan. Een aantal van die betrokken, duurzame doeners spraken wij afgelopen jaar. Stuk voor stuk bewoners die laten zien hoe zij met hun Haagse Krach hun omgeving mooier, schoner en groener maken. Op een dag als vandaag zetten wij hen graag nogmaals in de spotlights!

Tahira Abdoella uit Molenwijk/Puntpark

Op 15-jarige leeftijd verhuisde ze samen met haar moeder en broer vanuit Suriname naar de Stortstraat in Molenwijk. Haar vader, zus en vier andere broers gingen hen voor en verhuisden al voor de onafhankelijkheid van Suriname in tweetallen naar Nederland. Molenwijkers kennen haar als ‘Tahira Hardlopen’, een energieke dame die de buitenlucht graag opsnuift en in verbinding staat met de buurt. En nu is ze ook lid van het buurtteam Energierijk Molenwijk.

Lees hier wat Tahira allemaal doet in haar wijk!

Mehmet Koçak uit Moerwijk-Oost

Samen met zijn vrouw en twee zoons woont Mehmet Koçak al zo’n acht jaar in Moerwijk-Oost. Hij ziet zijn zoons graag opgroeien in een mooie buurt. Met zijn ervaring als projectleider in de bouw heeft hij veel kennis van duurzame ontwikkelingen in de bouw. In het buurtteam Energierijk Moerwijk deelt hij zijn kennis. ‘Omdat het goed is voor onze toekomst en vooral voor de toekomst van mijn zoons.’ 

Waarom Mehmet het belangrijk vindt wat er met zijn wijk gebeurt.

Joey ten Cate uit Konings- en Regentesseplein

Door zijn studie Sociale- en Milieu geografie werd hij wakker geschud. ‘Ik zag toen nog beter wat we met ons gedrag aanstichten bij mensen op plekken die in grote mate worden blootgesteld aan klimaatverandering, zoals droogte of wateroverlast. Zij worden gedwongen om hun huis te verlaten terwijl ze weinig bijdragen aan de oorzaken hiervan. Het enige wat zij dus tegen hebben is de plek waar ze geboren zijn.’ Vanuit het geloof dat we allemaal invloed hebben op onze collectieve toekomst, probeert hij bij te dragen. Zo ook in Den Haag: in de Kopgroep 2030 van het project Nieuwe Energie en Groen voor Koningsplein en omgeving.

Dit doet Joey allemaal om zijn wijk leefbaar te houden.

Meer blog

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

'Maai mei niet' voor bloemen en bijen

Tijdens de hele maand mei laten we gezamenlijk het gazon groeien en maaien we minder om vlinders,...

Lees verder
Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

Biodiversiteit in de stad: wat kun je zelf doen?

De eerste lekkere dagen van het jaar zijn aangebroken. Dat betekent dat iedereen druk bezig is de...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht