Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Nieuwe Energie Bootcamp 2018

Terugblik op het weekend van 8 en 9 september

Deel pagina:

De Nieuwe Energie Bootcamp 2018

In het weekend van 8 en 9 september organiseerde Duurzaam Den Haag de Nieuwe Energie Bootcamp tijdens het Escampfestival en Festival Het Circus. In de Duurzaam Den Haag tent waren gratis activiteiten te doen voor het hele gezin. Honderden festivalgangers bezochten de bootcamps, waarbij ze zelf actief aan de slag gingen met energie en meer te weten kwamen over (duurzame) energie thuis. 

Zo werd er al fietsend energie verzameld voor het blenden van een smoothie, het zetten van een kopje koffie en het opladen van telefoons. Met een energie-opwekkende dansvloer werden zelf opgewekte foto's gemaakt en er werden pannenkoeken op inductie gebakken en geproefd. Daarnaast was er een afvalbioscoop, konden bezoekers meedoen met workshops en spellen van Repair Café, de CompostBakkers, de Watertafel en het Klimaatavontuur.

Ontelbaar veel blije gezichten

Dank voor iedereen die langs is geweest! De energie die de bezoekers tijdens de bootcamps samen hebben opgewekt was goed voor:

  • 800 kopjes koffie
  • 400 foto’s
  • 500 smoothies 
  • en ontelbaar veel blije gezichten. 

Directeur Duurzaam Den Haag Heleen Weening: "Leuk om te zien hoe alle bezoekers actief bezig zijn en tegelijkertijd horen hoe ze zelf met nieuwe energie in hun huis aan de slag kunnen gaan. Mooi dat ze daarover met ons in gesprek willen gaan, nu en op andere momenten."

Kijk terug!

Den Haag FM was beide dagen aanwezig om de actieve bezoekers in de Duurzaam Den Haag tent vast te leggen. Zie hier het resultaat!

     

Fotoverslag

Voordat er gesprongen kon worden werd er een testfoto gemaakt. Deze superspierballen waren een groot succes!
Wethouder Richard de Mos en Directeur Heleen Weening testten de pedalbikes uit: wie trapt de meeste energie bij elkaar voor het laden van de telefoon?
Met het VR-spel werden bezoekers uitgedaagd om de juiste hoeveelheid groene energieballen te verzamelen en zo de wereld in balans te houden
De stroomvoorziening voor festival Het Circus werd voor een groot deel geleverd door GreenBattery: groene stroom uit wind en zon!
De Compostbakkers waren er ook om te laten zien en voelen hoe groente-, tuin- en fruitresten omgezet worden tot een waardevolle voeding voor de bodem en planten

Ouders, voorbijgangers en bewoners konden bij de lounge plaatsnemen op de banken en in gesprek gaan met de energiecoaches
Met elke activiteit kon een stempel verdiend worden. Was de kaart vol, dan werd het fit-voor-de-toekomst certificaat meegegeven, met daarop een zelf-opgewekte foto!
Hoe zit het met klimaatverandering en wateroverlast? Met de Watetafel van NME werd het zichtbaar gemaakt!

Net voor het eind van het festival was al het fruit op, er zijn meer dan 500 smoothies bij elkaar gefietst!

In het foto-album op facebook staan nog veel meer foto's! Bekijk ze hier.

Meer info? 

Heb je vragen of wil je meer weten over de Nieuwe Energie Bootcamp? Stuur dan een berichtje naar charlotte@duurzaamdenhaag.nl


Nieuwe Energie en Groen in de buurt
In drie Haagse buurten gaan we de komende tien jaar, samen met bewoners, aan de slag met het verduurzamen van hun buurt. Het Regentesse-/ Koningsplein en de straten daaromheen maken samen met de Noordpolderbuurt/Molenwijk en Moerwijk-Oost deel uit van deze buurten. Meer weten over het project? Lees hier verder

Meer activiteiten

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder