Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Langste geveltuin van Europa

Op 9 april maken we in de Noorderbeekdwarsstraat de langste geveltuin van Europa!

Deel pagina:

Langste geveltuin van Europa

Wij gaan in de Noorderbeekdwarsstraat de langste geveltuin van Europa aanleggen! Op zaterdag 9 april steken we samen met alle bewoners de handen uit de mouwen. Voor de tegels die je die dag bij ons inlevert, krijg je gratis plantjes terug. Doe ook mee!

We leggen door de hele straat geveltuinen aan om de straat beter bestand te maken tegen de hevige regenbuien die klimaatverandering met zich meebrengt. Als je al die gevels bij elkaar optelt, krijg je de langste geveltuin van Europa! Je kunt op 9 april ook tegels uit jouw achtertuin omruilen voor gratis plantjes. Hoe meer groen in de buurt, hoe beter.

Meld je aan via deze link.

Waarom is dit zo belangrijk?

Klimaatverandering leidt onder andere tot drogere en hete zomers met tegelijk zware regenval in korte tijd. ‘s Winters valt er juist weer langdurig regen. Bij extreme neerslag is er een risico op wateroverlast zoals ondergelopen kruipruimtes, kelders en straten. Regenwateroverlast, maar ook hittestress zijn in de Noorderbeekdwarsstraat en in de rest van Den Haag actuele problemen.

Daarom helpen wij bewoners om hun tuin, straat of buurt te vergroenen met Operatie Steenbreek. Dat kan bijvoorbeeld door het aanleggen van geveltuinen of het onttegelen van achtertuinen en (school)pleinen. De tegels vervangen we door inheemse en biologische planten. Inheemse planten zijn een bron van voedsel en een fijne schuilplaats voor verschillende vogels, vlinders en insecten. Dit maakt de stad een fijne omgeving voor dier en mens.

Geschreven door:
Anouk van Santen
 -

“Bij mij kun je terecht voor: communicatie en groencampagnes, onder andere Bomen voor Den Haag. Ook ben ik de buurt contactpersoon van Laak Centraal.”

Neem contact op met:
T 0653712510 | anoukvansanten@duurzaamdenhaag.nl |
Bekijk profiel

Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht