Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse Krach Karavaan - Ons elektrische wagentje met als missie: bewoners helpen te verduurzamen!

Wil je energie en geld besparen? Haak dan aan bij de Haagse Krach Karavaan!

Deel pagina:

Haagse Krach Karavaan - Ons elektrische wagentje met als missie: bewoners helpen te verduurzamen!

De Haagse Krach Karavaan is een elektrisch wagentje dat langs (duurzame) evenementen, buurtfeesten en wijken rijdt om bewoners te helpen met verduurzamen. Van informatie over duurzaam wonen, energie besparen tot het verbouwen van je eigen groente: de experts in de Haagse Krach Karavaan adviseren je graag en bieden hierbij handige instrumenten aan. 

In 2014 begon Duurzaam Den Haag met de Haagse Krach Karavaan en met succes! Ruim 4 jaar later trekt de Karavaan nog steeds de wijk in met als doel: woningeigenaren laten zien hoe ze geld en energie kunnen besparen.

Wat houdt de Karavaan in?

Wil je energie en geld besparen? Comfortabeler en gezonder wonen? Haak dan aan bij de Haagse Krach Karavaan! Onder deze noemer trekt Duurzaam Den Haag met een elektrisch wagentje, samen met onafhankelijke adviseurs, de wijk in om te laten zien hoe je energiezuinig kunt wonen en wat de voordelen zijn. Kom langs en krijg tips om energie te besparen & win leuke prijzen om je energierekening te verlagen, zoals een waterbesparende douchekop of een douchetimer. Dubbel winst dus!

Waar landt de Karavaan?

Ook dit jaar landt de Karavaan op diverse buurtfestivals en evenementen in Den Haag. Op deze plekken kan je ons vinden:

  • 15 februari tijdens de Duurzaamheidsmarkt in de bibliotheek Leidschenveen 
  • 15 juni tijdens Vier de Natuur op het Heeswijkplein
  • 22 juni tijdens het Laakfestival aan het Jonckbloetplein
  • 29 juni tijdens het Wijkfestival Molenwijk aan het Ketelveld 
  • 6 juli tijdens het Make a Change festival aan de Lange Voorhout
  • 14 september tijdens het Escampfestival
  • 5 oktober tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve
  • 13 oktober tijdens de Duurzaam Wonen Beurs 

Benieuwd hoe het eraan toe ging op 15 juni tijdens Vier de Natuur? Bekijk dan de video!

Op het zonovergoten Laakfestival lieten we onder andere zien hoe je kan koken zonder gas. Bekijk de video hoe dat ging!

Bespaar geld en energie!

Veel mensen in Den Haag letten thuis al op hun energieverbruik en zien daarmee hun energierekening flink omlaag gaan. Heb jij er wel eens bij stilgestaan hoeveel je thuis kunt besparen? Je hoeft er vaak nauwelijks iets voor te doen. Ga aan de slag met deze tips en bespaar jaarlijks 340 euro!

De karavaan in jouw buurt? 

Wil je de karavaan graag op bezoek hebben in jouw buurt, op jouw wijkfeest of op je evenement? Neem contact op met onze projectleider Tom Golder: tom@duurzaamdenhaag.nl o.v.v. 'Haagse Krach Karavaan' of bel 06 1065 3077.


Haagse Krach Karavaan en Hou van je huis

De gemeente wil net als Duurzaam Den Haag inwoners van de stad informeren en inspireren om duurzaam te wonen. Vanuit de ‘Hou van je huis’- campagne zijn er op drie verschillende locaties in de stad Hou van je huis pop-up stores geopend. Hier geven adviseurs slimme tips op het gebied van energiebesparing en worden voorbeelden van materialen en producten laten zien. Lees hier meer over het programma van Hou van je huis, acties en subsidies en de openingstijden van de Hou van je huis pop-up stores.Meer activiteiten