Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

HEBA: De Groene Regentes

Het bewonersinitiatief uit het Regentesse- en Valkenboskwartier

Deel pagina:

HEBA: De Groene Regentes

De Groene Regentes

De Groene Regentes is een buurtinitiatief om de wijk groener en duurzamer te maken. Met vrijwilligers uit de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier in Segbroek Den Haag initiëren ze allerlei projecten met betrekking tot energiebesparing en -opwekking, vervoer, meer groen in de wijk en duurzaamheid. Denk hierbij aan  projecten met zonnepanelen. 

Daarnaast verdient isolatie ook veel aandacht. De woningen in deze wijk zijn vaak honderd jaar oud en bieden zo hun uitdagingen om te verduurzamen. Daarom zorgt De Groene Regentes voor energiecoaches om bewoners te helpen met het vinden van passende energiebesparende mogelijkheden. Denk hierbij aan isolatie, dubbel glas, cv en warmtepompen, radiatoren, ventilatie, warm tapwater en zonnepanelen. De energiecoach bespreekt deze mogelijkheden met de bewoner.

Wim Schutten is actief als energiecoach in het Regentesse- en Valkenboskwartier. In dit korte filmpje legt hij uit wat een energiecoach allemaal kan doen. Ook eens een energiecoach spreken? Neem hier contact op met De Groene Regentes!

Om echt een idee te krijgen wat een energiecoach voor jou kan betekenen, gaan we in drie Haagse wijken praten met bewoners én een energiecoach uit die wijk. Zij vertellen je, en nog belangrijker, laten je zien wat de voordelen zijn van een vrijblijvend gesprek met een coach. 

In het filmpje hieronder praten we met Robert en energiecoach Anne uit het Regentesse- en Valkenboskwartier. 


Meer over activiteitMeer activiteiten

Dertig Dagen Duurzaam Doen
20 aug

Dertig Dagen Duurzaam Doen

Dertig Dagen Duurzaam Doen wordt georganiseerd door Duurzaam Den Haag in samenwerking met The...

Lees verder
Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder