Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Pauline vergroende samen met buurtbewoners en ondernemers het centrum van Den Haag

Het gebied rondom het centrum is voorzien van boomspiegels en geveltuintjes!

Deel pagina:

Pauline vergroende samen met buurtbewoners en ondernemers het centrum van Den Haag

“Meer groen? Zelf doen!”

Pauline van der Vorm woont met haar gezin middenin het centrum van Den Haag en vlakbij Het Plein. Samen met buurtbewoners en ondernemers heeft ze het gebied rondom Het Plein groener gemaakt: de Herenstraat, Herengracht, Fluwelen Burgwal en Korte Koediefstraat zijn allemaal voorzien van geveltuintjes of boomspiegels.

Pauline: "Deze plek heeft zoveel potentie. Het enige wat we hoeven te doen om het centrum groener te maken, is de natuur meer ruimte geven en het gewoon doen. We hebben met de vereniging een plan opgesteld om de natuur meer in de wijk terug te laten komen. De eerste stap is gezet op de dag van de duurzaamheid, met een prachtig resultaat. Dankzij iedereen die heeft meegedaan! Buurtbewoners, ondernemers en ook de blauwe nonnen van de kapel in deze buurt deden mee. Wethouder Joris Wijsmuller (duurzaamheid) heeft meegeholpen door symbolisch de eerste plant te planten." 

Pauline is voorzitter van de bewonersvereniging Rondom Het Plein. Deze vereniging bestaat al meer dan 30 jaar en is vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Er wordt nu gekeken naar hoe de wijk verbeterd kan worden: schoner, veiliger, duurzamer, groener.

De vereniging was door Edwin Cornelissen, projectleider Natuur & Water bij Duurzaam Den Haag, benaderd om mee te doen tijdens de dag van de duurzaamheid.  Duurzaam Den Haag zorgde i.s.m. Manos Verdes voor de gratis planten. De Bewonersvereniging Rondom het Plein heeft gezorgd voor het mobiliseren van de bewoners en ondernemers, via mail en huis aan huis, die uiteindelijk de geveltuintjes hebben aangelegd.  


Pauline: “
Er wonen 2100 mensen in dit gebied in het centrum, daarvan zijn er nu zo'n 60 lid van de Bewonersvereniging Rondom het Plein. Ons streven is natuurlijk om iedereen bij de vereniging te betrekken, zodat we het centrum nog groener en mooier kunnen maken. Het ziet er meteen een stuk gezelliger uit; kijk maar naar de Herenstraat (foto). Onze volgende stap is om de plek rondom het Muzenplein te vergroenen. Hoe meer mensen zich aansluiten bij de bewonersvereniging, hoe sneller we dit kunnen bereiken!” 

Tips van Pauline voor mensen die ook een groene buurt willen:

  • Gewoon doen! Stel een plan op met je buren en verken de mogelijkheden
  • Sluit je aan bij de Bewonersvereniging Rondom Het Plein: www.bewonersrondomhetplein.nl

 

Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht