Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse Krach Plek: Park de Verademing

De Gaslaan: wonen zonder gas!

Deel pagina:

Haagse Krach Plek: Park de Verademing

Tussen de Loosduinseweg en de Newtonstraat, in het Energiekwartier, ligt het in 2004 geopende sport- en recreatiepark De Verademing. Het park ligt op het terrein waar vroeger de vuilverbranding stond. De Verademing is misschien wel de grootste (gedeeltelijk) openbare speelvoorziening in Den Haag met o.a voetbalvelden, jeu-de-boulesbanen, tennisvelden, een voetbalkooi en een manegebak met paardenstal.

Rondom De Verademing is het industriële verleden nog goed te zien. De elektriciteitsfabriek aan het Constant Rebecqueplein is in 1904 gebouwd. Een deel van dit complex is nog in bedrijf als de oudste nog werkende stadsenergiecentrale van Nederland! De vuilverbrandingsinstallatie is gesloopt, maar veel Hagenezen herinneren zich nog wel de vieze schoorsteenpijpen op het terrein en de stank die van de verbranding vandaan kwam. Het nieuwe park is dan ook voor iedereen een ‘verademing’.

Duurzame (buurt)initiatieven rondom De Verademing

  • Groene Regentes: elektrisch deelrijden, inkoopactie zonnepanelen, warmtepompen en isolatiemaatregelen
  • Open huis bij aardgasloze woning aan Gaslaan
  • Festival Het Circus in De Verademing: een sociaal duurzaam buurtfestival georganiseerd voor én door bewoners, wijkorganisaties, scholen en ondernemers uit het Valkenbos-Regentessekwartier
  • Bewoners van de Gaslaan maakten hun buurt en tuinen huismus-vriendelijk
  • In de Noorwitzstraat slaan bewoners de handen in een om de straat te vergroenen en autoluw te maken 
  • Renee en Cilou wonen gasloos op de Gaslaan

Bewoner Piet Driest investeert in het park, zijn huis en de buurt

Langs De Verademing wonen veel actieve bewoners die zich bezighouden met het groen, welzijn en het verduurzamen van de buurt. Een van deze bewoners is Piet Driest. Piet verduurzaamde zijn huis: hij plaatste zonnepanelen en een warmtepomp. Door deze investeringen is hij nu helemaal van het gas af! Daarnaast is Piet zeer actief bij een aantal buurtinitiatieven. Piet geeft je tips hoe jij jouw buurt ook actief kan maken!

Sarah gaat samen met haar buren de straat vergroenen

Sarah Remmer woont nu ongeveer 7 jaar in de Noorwitzstraat, een straatje vlakbij De Verademing. Het is een smalle straat, waar veel (kleine) kinderen wonen en spelen. Helaas razen er soms nog auto's met hoge snelheid doorheen, iets wat Sarah graag anders ziet. Ze startte samen met buren een initiatief om de straat te vergroenen en autoluw te maken. Hoe begin je zo'n initiatief? Sarah vertelt!

Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht