Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Haagse Krach Plek: Centrum Den Haag

Deel pagina:

Haagse Krach Plek: Centrum Den Haag

In dit gebied ontmoeten rijke historie en nieuwe initiatieven elkaar. De winkelkern (met name Grote Marktstraat) en trekpleisters als het Mauritshuis, de Hofvijver en het Binnenhof trekken jaarlijks miljoenen toeristen.

In 2016 werd vastgesteld dat het centrum ‘versteend’ is. Om de nare gevolgen van verstening (verhitting van de stad, meer fijnstof in de lucht, overstromingen en minder plek voor bijen, vlinders en vogels) te voorkomen werd er meer aandacht besteed aan vergroening van verschillende wijken in het Centrum. Vanuit Duurzaam Den Haag helpen we mee met deze vergroening. Met het project Operatie Steenbreek geven we bewoners en bedrijven de kans om tegels in te ruilen voor gratis planten. Niet alleen in het centrum, ook in de andere stadsdelen! Bekijk hier meer informatie en een overzicht van de acties uit 2017.

Op 10 oktober 2017, de dag van de duurzaamheid, is er op initiatief van bewonersvereniging ‘Rondom het Plein’ in samenwerking met Operatie Steenbreek een vergroeningsactie georganiseerd. Ruim 40 bewoners staken de handen uit de mouwen om geveltuintjes en boomspiegels aan te leggen in o.a. de Herenstraat, Herengracht, Fluwelen burgwal en de Korte Koediefstraat. 

Duurzame (buurt)initiatieven rondom Centrum 

  • Pauline van der Vorm is voorzitter van bewonersvereniging 'Rondom het Plein' en vertelt over vergroening in de wijk. "Meer groen? Zelf doen!". 


Meer activiteiten

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!
4 nov

Doe mee met dit Europese programma en verbeter jouw buurt!

Den Haag moet verduurzamen. Dat betekent dat de straten in jouw wijk binnenkort misschien wel open...

Lees verder

Hoi!

Heb je een vraag? Je kan ook met ons appen. We zijn op werkdagen beschikbaar tussen 09.00 en 15.00 uur.

Stuur een bericht