Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Energiebeurs - Dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag (Afgerond in 2017)

In 2018 zal duurzaam Den Haag de Energiebeurs op een nieuwe manier organiseren

Deel pagina:

Energiebeurs  - Dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag (Afgerond in 2017)

Op zondagmiddag 26 november 2017 werd voor de 6e keer de Haagse Energiebeurs georganiseerd. Het evenement heeft opnieuw veel bezoekers geïnspireerd om thuis direct duurzaam aan de slag te gaan. Tijdens de beurs kwamen bezoekers alles te weten over duurzaam wonen, stadstuinieren, vervoer, eten & drinken en lifestyle. In 2018 trekken we met de Haagse Energiebeurs de wijk in onder de nieuwe naam Nieuwe Energie Bootcamp

Veel te beleven op Haagse Energiebeurs 2017

Kinderen konden zich op de Haagse Energiebeurs van 2017 verwonderen over de machine van het Perpetual Plastic Project: zo konden zij zelf plastic vermalen, dit laten omsmelten en met een 3D printer een eigen ring of plastic walvis laten printen. Ook leerden ze spelenderwijs meer over het plastic probleem in de ocean door middel van de kindertheatervoorstelling 'Plastic Soep'. Veel bezoekers zijn naar huis gegaan met mooie prijzen na een bezoekje aan de Haagse Krach Karavaan: van waterbesparende douchekoppen en ledlampen tot radiatorfolie. Hiermee kunnen ze thuis direct aan de slag met energie besparen. Ook bij de stand van Hou van je Huis zijn bezoekers geïnspireerd om thuis de energierekening te verlagen: door middel van kleine maatregelingen die meteen toe te passen zijn, zullen veel bezoekers ruim €300 op hun energierekening besparen.

'Het was weer een geslaagde dag met een heel divers publiek. Ik heb veel nieuwe gezichten gezien. Van de standhouders kreeg ik te horen dat zij veel interessante en mooie gesprekken hebben gehad met de bezoekers: zij hebben echt mensen kunnen inspireren om eenvoudig en op een leuke manier zelf duurzaam aan de slag te gaan. Dat is waar we het voor doen bij Duurzaam Den Haag: met elkaar een mooiere, duurzamere stad maken." 
Heleen Weening, directeur Duurzaam Den Haag

De duurzaamheidscoaches van Stichting Aardewerk stonden met 9 dames en 9 verschillende nationaliteiten op de beurs om mensen te inspireren over een duurzame levensstijl. Van het tegengaan van voedselverspilling tot het voorkomen van afval op straat: de coaches konden mensen op verschillende gebieden adviseren.

Ook hebben de bezoekers alles geleerd over duurzaam vervoer. De makers van de Solar Skelter (een zelfgebouwde skelter aangedreven met zonne-energie) hebben inwoners van Den Haag kennis laten maken met een handig alternatief vervoersmiddel voor vrachtvervoer. Ook de mensen van het duurzame buurtinitiatief de Groene Regentes hebben met hun elektrische deelauto’s op Snappcar mensen geïnspireerd om anders over vervoer na te denken.

Ook dit jaar organiseert Duurzaam Den Haag weer de Haagse Energiebeurs, maar dit jaar pakken we het ander aan. We sluiten ons aan bij bestaande festivals. Meer info volgt! Hou onze website in de gaten. 

Ambassadeurs

Iedere editie van de Haagse Energiebeurs heeft zijn eigen ambassadeurs: bewoners uit Den Haag die al duurzaam bezig zijn! Laat je inspireren door de ambassadeurs van de Haagse Energiebeurs van 2017:

  • Stadsboer Elemam Musa maakt stadslandbouw toegankelijk: “Stadstuinieren is de toekomst: het creëert werkgelegenheid, meer verbinding tussen bewoners en het is duurzaam: lokaler dan dit wordt voedsel niet!” Lees zijn hele verhaal.
  • De duurzaamheidscoaches van Stichting Aarde-Werk betrekken vrouwen met een grote diversiteit aan culturele achtergrond, leeftijd en opleidingsniveau bij thema's rond milieu en duurzaamheid. Lees meer over hun manier van werken!
  • De Groene Regentes is een buurtinitiatief met gedreven bewoners die zich inzetten om het Regentessekwartier duurzamer te maken. “De hele wijk groen en van het gas af, dat is onze droom.” Laat je inspireren, lees hier meer.

Bekijk hier alle foto's van de Energiebeurs 2017.

      

Meer over activiteit

Energiebeurs 2016 - Bezoekers aan de slag met duurzaamheid

Energiebeurs 2016 - Bezoekers aan de slag met duurzaamheid

Lees verder


Meer activiteiten

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder