Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019

De Nieuwe Energie Bootcamp, de leukste en sportiefste manier om te leren over energiebesparing.

Deel pagina:

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019

Tijdens de Bootcamp zijn verschillende gratis activiteiten te doen waarbij je zelf energie kunt opwekken en meer te weten krijgt over hoe je energiezuinig(er) kunt leven. Fiets een smoothie bij elkaar of laat een foto maken door te springen en zo energie te verzamelen. Of draai aan het rad van fortuin en maak kans op duurzame prijzen! Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je kookt op een inductie kookplaat (en hoe het proeft!).

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019: Waar staan we dit jaar?

Na het grote succes van de Nieuwe Energie Bootcamp van vorig jaar, staan we dit jaar op diverse locaties tijdens festivals in de stad. 

  • Op zaterdag 15 juni tijdens Vier de Natuur op het Heeswijkplein. 

Benieuwd hoe het eraan toe ging op 15 juni? Bekijk dan de video!

Bekijk hier de foto's en lees het sfeerverslag.

  • Zaterdag 22 juni 12:00 t/m 17:00 tijdens het Laakfestival op het Jonckbloetplein

Op het zonovergoten Laakfestival lieten we onder andere zien hoe je kan koken zonder gas. Bekijk de video hoe dat ging!

Bekijk hier de foto's en lees het sfeerverslag.

  • Zaterdag 14 september, 12:00 t/m 16:30, tijdens het Escampfestival aan het Winkelcentrum Leyweg

Het was warm, druk en het barstte van de energie tijdens het Escampfestival. Zo druk als 14 september hebben wij het niet meegemaakt. Benieuwd hoe dat eruit zag?


  • Zaterdag 5 oktober, 11:00 t/m 16:00, tijdens het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve bij het Diamant College 

Het Duurzaamheidsfestival Mariahoeve staat volledig in het teken van duurzaamheid, nieuwe en schone energie en groen! Je vindt hier naast alle duurzame doeners hele leuke activiteiten over groen, energie en meer! Uiteraard kon de Nieuwe Energie Bootcamp niet ontbreken. Tijdens deze koude dag in oktober stond iedereen te springen in de Duurzaam Den Haag tent.

Fit voor de toekomst

Wij verbanden aardgas als we ons huis verwarmen of als we koken. Als je aardgas verbrandt komt er CO2-uitstoot vrij en dit verwarmt de aarde op. Daarom gaan we in de toekomst over op groene energie en duurzame warmte. ‘Van het gas af gaan’ wordt dit genoemd. Maar hoe gaat we dan van het aardgas af? Hoe gaan we koken zonder gas, hoe verwarmen we dan onze huizen en wie gaat dat betalen?

Hoe gaat Den Haag van het aardgas af? Hoe gaan we koken zonder gas, en hoe verwarmen we dan onze huizen? Tijdens de bootcamp gingen de energiecoaches daarover in gesprek met de buurt. Er zijn honderden gesprekken gevoerd in de lounge, bij de Haagse Krach Karavaan en op andere plekken bij de tent. Na het afronden van de bootcamp ontvingen bezoekers een een fit-voor-de-toekomst certificaat met tips om zelf direct thuis mee aan de slag te gaan. Met als doel: de duurzame beweging in de stad vergroten!

  • Makkelijke bespaartips: Heb jij er zelf wel eens bij stilgestaan hoeveel je thuis kunt besparen? Je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. Bekijk de tips op duurzaamdenhaag.nl/10bespaartips.
  • Check de warmte-initiatieven bij jou in de buurt: In Den Haag zijn veel buurtinitiatieven op weg om duurzame warmte-oplossingen voor hun wijk te vinden. Zij voeren bijvoorbeeld gezamenlijke inkoopacties uit en delen ervaringen. Bekijk welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn en sluit je aan! duurzaamdenhaag.nl/haagsewarmte
  • Blijf op de hoogte van Nieuwe Energie en Groen in de Buurt: In Regentesse-/Koningsplein en omgeving, Molenwijk/Noordpolderbuurt en Moerwijk-Oost, gaan we samen met bewoners aan de slag met verduurzamen van hun buurt. 10.000 woningen gaan van het aardgas af, straten worden groener en lucht wordt schoner. Woon je in de buurt en wil je meedoen of meer weten? Ga naar duurzaamdenhaag.nl/negb
  • Samen in gesprek: We praten graag persoonlijk met je verder! Om je ideeen te bespreken, vragen te beantwoorden of om je in contact te brengen met mensen die je verder kunnen helpen. Bel, twitter, facebook of mail ons of kom eens langs bij de maandelijkse borrel of bij één van de Duurzaam Den Haag spreekuren. duurzaamdenhaag.nl/contact.

Sfeerimpressie Nieuwe Energie Bootcamp 2018

Vorig jaar organiseerde Duurzaam Den Haag in het weekend van 8 en 9 september de Nieuwe Energie Bootcamp tijdens het Escampfestival en Festival Het Circus. In de Duurzaam Den Haag tent waren gratis activiteiten te doen voor het hele gezin. Honderden festivalgangers bezochten de bootcamps, waarbij ze zelf actief aan de slag gingen met energie en meer te weten kwamen over (duurzame) energie thuis. 

Zo werd er al fietsend energie verzameld voor het blenden van een smoothie, het zetten van een kopje koffie en het opladen van telefoons. Met een energie-opwekkende dansvloer werden zelf opgewekte foto's gemaakt en er werden pannenkoeken op inductie gebakken en geproefd. Daarnaast was er een afvalbioscoop, konden bezoekers meedoen met workshops en spellen van Repair Café, de CompostBakkers, de Watertafel en het Klimaatavontuur.

Meer activiteiten

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!
7 mrt

Operatie Steenbreek – Alle tuinen groen. Help Den Haag vergroenen en ontstenen!

Lees verder