Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019

De Nieuwe Energie Bootcamp, de leukste en sportiefste manier om te leren over energiebesparing. Kom 15 en 22 juni langs!

Deel pagina:

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019

Tijdens de Bootcamp zijn verschillende gratis activiteiten te doen waarbij je zelf energie kunt opwekken en meer te weten krijgt over hoe je energiezuinig(er) kunt leven. Fiets een smoothie bij elkaar of laat een foto maken door te springen en zo energie te verzamelen. Of draai aan het rad van fortuin en maak kans op duurzame prijzen! Ook de minder sportievelingen kunnen zich goed vermaken en zien hoe je pannenkoeken bakt op een elektrische kookplaat (en hoe ze proeven!).

De Nieuwe Energie Bootcamp 2019: Waar staan we dit jaar?

Na het grote succes van de Nieuwe Energie Bootcamp van vorig jaar, staan we dit jaar op diverse locaties tijdens festivals in de stad. Waar dat is lees je hier!

  • Zaterdag 15 juni van 12:00 t/m 17:00 tijdens Vier de Natuur op het Heeswijkplein.

Kom tijdens Vier de Natuur langs bij de Nieuwe Energie Bootcamp! Hier gaan we gasloos koken op inductie en wek je zelf energie op voor een foto, een lekkere fruitsmoothie of een bakje koffie. Ga zelf aan de slag met schone energie. Kom langs! Daarnaast ontmoet je het buurtteam Energierijk Moerwijk, een team van enthousiaste bewoners dat een buurtplan maakt voor een aardgasvrij en groen Moerwijk en dat voldoet aan de eisen en wensen van de mensen die hier wonen. Wat is jouw wens voor een mooi en schoon Moerwijk? Laat het ons weten. 

Naast onze activiteiten zal IVN Natuureducatie een leuke workshop verzorgen. Zij zetten zich in om mens en natuur te verbinden en hen te laten zien hoe leuk, leerzaam en gezond de natuur kan zijn. Tijdens de Bootcamp in Moerwijk organiseert IVN Natuureducatie een aantal doorlopende kinderactiviteiten, zoals zaaien van zaadjes in oude drinkpakken

Daarnaast zijn er workshops te volgen voor iedereen met of zonder groene vingers. Heb jij altijd al beter willen leren tuinieren? Deze workshop gaat over het tuinieren voor beginners en zal twee keer worden gehouden tijdens Vier de Natuur Moerwijk.

  • Zaterdag 22 juni 12:00 t/m 17:00 tijdens het Laakfestival op het Jonckbloetplein

Test je Haagse Krach bij de Nieuwe Energie Bootcamp tijdens het Laakfestival voor een schone buurt! Tijdens de Nieuwe Energie Bootcamp vind je gratis activiteiten voor het hele gezin. Wil je weten hoeveel verse smoothies jij bij elkaar kunt fietsen of wil je kans maken op mooie prijzen met het Rad van Fortuin? Kom dan langs op 22 juni! Verder is het buurtteam Energierijk Molenwijk op het festival en zij staan klaar voor al je vragen over energiebesparing of een schonere wijk.

  • Zaterdag 14 september tijdens het Escampfestival aan het Winkelcentrum Leyweg

Sta je ook al te springen voor het Escampfestival? Op 14 september staat de Nieuwe Energie Bootcamp klaar met hele leuke activiteiten voor jong en oud. Springen om zo energie op te wekken voor jouw foto met Haagse Krach of een lekker bakje koffie bij elkaar fietsen? Deze en meerdere activiteiten zijn gratis te doen op het Escampfestival. Het buurtteam Energierijk Moerwijk is tijdens de Nieuwe Energie Bootcamp aanwezig om te praten over de energiebesparing of om tips te geven over gasloos wonen. Zien we je dan?

Sfeerimpressie Nieuwe Energie Bootcamp 2018

Vorig jaar organiseerde Duurzaam Den Haag in het weekend van 8 en 9 september de Nieuwe Energie Bootcamp tijdens het Escampfestival en Festival Het Circus. In de Duurzaam Den Haag tent waren gratis activiteiten te doen voor het hele gezin. Honderden festivalgangers bezochten de bootcamps, waarbij ze zelf actief aan de slag gingen met energie en meer te weten kwamen over (duurzame) energie thuis. 

Zo werd er al fietsend energie verzameld voor het blenden van een smoothie, het zetten van een kopje koffie en het opladen van telefoons. Met een energie-opwekkende dansvloer werden zelf opgewekte foto's gemaakt en er werden pannenkoeken op inductie gebakken en geproefd. Daarnaast was er een afvalbioscoop, konden bezoekers meedoen met workshops en spellen van Repair Café, de CompostBakkers, de Watertafel en het Klimaatavontuur.

Fit voor de toekomst

Wij verbanden aardgas als we ons huis verwarmen of als we koken. Als je aardgas verbrandt komt er CO2-uitstoot vrij en dit verwarmt de aarde op. Daarom gaan we in de toekomst over op groene energie en duurzame warmte. ‘Van het gas af gaan’ wordt dit genoemd. Maar hoe gaat we dan van het aardgas af? Hoe gaan we koken zonder gas, hoe verwarmen we dan onze huizen en wie gaat dat betalen?

Hoe gaat Den Haag van het aardgas af? Hoe gaan we koken zonder gas, en hoe verwarmen we dan onze huizen? Tijdens de bootcamp gingen de energiecoaches daarover in gesprek met de buurt. Er zijn honderden gesprekken gevoerd in de lounge, bij de Haagse Krach Karavaan en op andere plekken bij de tent. Na het afronden van de bootcamp ontvingen bezoekers een een fit-voor-de-toekomst certificaat met tips om zelf direct thuis mee aan de slag te gaan. Met als doel: de duurzame beweging in de stad vergroten!

  • Makkelijke bespaartips: Heb jij er zelf wel eens bij stilgestaan hoeveel je thuis kunt besparen? Je hoeft er nauwelijks iets voor te doen. Bekijk de tips op duurzaamdenhaag.nl/10bespaartips.
  • Check de warmte-initiatieven bij jou in de buurt: In Den Haag zijn veel buurtinitiatieven op weg om duurzame warmte-oplossingen voor hun wijk te vinden. Zij voeren bijvoorbeeld gezamenlijke inkoopacties uit en delen ervaringen. Bekijk welke initiatieven er bij jou in de buurt zijn en sluit je aan! duurzaamdenhaag.nl/haagsewarmte
  • Word groene kampioen! Op het platform kun je je eigen groene idee onder de aandacht brengen. En je kunt je verbinden met Haagse stadsgenoten die ook goed bezig zijn. Met kleine of grote projecten, van straatbibliotheek tot zonnedak. Ontdek het op 070groenekampioenen.nl
  • Blijf op de hoogte van Nieuwe Energie en Groen in de Buurt: In Regentesse-/Koningsplein en omgeving, Molenwijk/Noordpolderbuurt en Moerwijk-Oost, gaan we samen met bewoners aan de slag met verduurzamen van hun buurt. 10.000 woningen gaan van het aardgas af, straten worden groener en lucht wordt schoner. Woon je in de buurt en wil je meedoen of meer weten? Ga naar duurzaamdenhaag.nl/negb
  • Samen in gesprek: We praten graag persoonlijk met je verder! Om je ideeen te bespreken, vragen te beantwoorden of om je in contact te brengen met mensen die je verder kunnen helpen. Bel, twitter, facebook of mail ons of kom eens langs bij de maandelijkse borrel of bij één van de Duurzaam Den Haag spreekuren. duurzaamdenhaag.nl/contact.

Meer activiteiten

070GroeneKampioenen.nl: dé Haagse kaart voor duurzame doeners
25 feb

070GroeneKampioenen.nl: dé Haagse kaart voor duurzame doeners

Dit platform is een plek waar alle duurzame partijen, bewonersinitiatieven en stadbewoners elkaar...

Lees verder