Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Verkiezingsavond Duurzaamheid en Haagse Krach (2018)

met en voor bewoners en ondernemers!

Deel pagina:

Verkiezingsavond Duurzaamheid en Haagse Krach (2018)

Verkiezingsavond Duurzaamheid en Haagse krach met en voor bewoners en ondernemers


Op 21 maart 2018 is een nieuwe gemeenteraad gekozen. Duurzaam Den Haag wilde bewoners en ondernemers een podium bieden om hun ideeën onder de aandacht te brengen van lijsttrekkers (en elkaar) en mensen in de stad informeren over belangrijke duurzaamheidsthema's. Daarom organiseerden we op donderdagavond 1 maart een verkiezingsbijeenkomst in het Nutshuis. 

Met de Debatmeesters, live muziek en een drankje, was het een informatieve, gezellige avond. 
 
Thema’s
1. Schone energie
2. Groen in de wijk
3. Haagse Krach, ruimte voor lokale initiatiefnemers van onderaf
4. Duurzaam ondernemen

Aanwezige politici
- Karsten Klein namens CDA
- Pieter Grinwis namens ChristenUnie/SGP
- Robert van Asten namens D66
- Arjen Kapteijns namens GroenLinks
- Rachid Guernaoui namens Groep de Mos/Hart voor Den Haag
- Joris Wijsmuller namens Haagse Stadspartij
- Martijn Balster namens PvdA
- Boudewijn Revis namens VVD

Op social media kon mee worden gepraat door #HKKiest (Haagse Krach Kiest) te gebruiken. 

Kijk terug!


1. Groen in de Wijk

Elisa Mutsaers (Bewonersvereniging Rondom het Plein) wilde weten hoeveel budget er wordt vrijgemaakt voor een integraal duurzaamheidsbeleid en hoeveel prioriteit vergroening heeft. Suzanne Monnier (Proeftuin Erasmusveld) was benieuwd hoeveel stukken grond er in en om Den Haag worden vrijgemaakt voor het duurzaam verbouwen van voedsel. Arjen Kapteijns (GroenLinks), Boudewijn Revis (VVD) en Rachid Guernaoui (Groep de Mos) schoven aan tafel om deze vragen te beantwoorden.


2. Haagse Krach, ruimte voor lokale initiatiefnemers van onderaf
Kan Den Haag ernaar streven in 2030 klimaatneutraal te zijn? En hoe kan de gemeenteraad het transitieproces van onderop maximaal ondersteunen? Guido Beauchez (Haags Warmtemanifest) en Menno Swaak (Eetbaar Park) spraken erover met Rachid Guernaoui (Groep de Mos) en Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij).


3. Duurzaam ondernemen
Marcel van Baren (installatiebedrijf Mevaba) was benieuwd hoe de komende jaren iedereen, ook mensen zónder spaargeld, voorzien kan worden van zonnepanelen en warmtepompen. Waar komt het geld vandaan? Hans van den Broek (Surfschool The Shore) vroeg zich af hoe de gemeente aan ondernemers kan laten zien hoeveel onbedoelde negatieve impact hun evenement of zaak heeft op de rest van de omgeving. Ze gingen in gesprek met Karsten Klein (CDA) en Robert van Asten (D66).


4. Schone energie

Hans Grijzen (Gasvrij Scheveningen) vroeg zich af hoe de politiek beter kan aansluiten bij wat er onder de bewoners leeft. Martin Lenferink (Buurtenergie Statenkwartier) wilde weten wat een gemeente concreet kan bijdragen voor de bewoners op het gebied van de energietransitie - kan een welstandscommissie bijvoorbeeld meedenken over hoe een oud huis geïsoleerd kan worden? Ze vroegen Pieter Gwinwis (SGP), Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij) en Karsten Klein (CDA) om antwoord.

Meer zien?

Foto's van de avond kun je hier terug vinden op onze facebookpagina!

Meer activiteiten