Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Stap 3 - Informeren & plan maken

Bent u er al uit welke duurzame maatregelen u met uw VvE wil gaan nemen? Maar weet u nog niet precies hoe u dat wil gaan doen? Hier vindt u nog meer informatie voor in uw duurzaamheidsplan over financieringsmogelijkheden, zoals subsidies en lokale aanbieders met een duurzaam productaanbod. 

Financieringsmogelijkheden – kleine VvE’s (tot max 9 appartementen)

Voor VvE’s tot maximaal 9 appartementen bestaat de mogelijkheid om een lening te verkrijgen bij het revolverende fonds dat hiervoor door de Gemeente Den Haag ter beschikking is gesteld. De lening is toegankelijk via de VvE-balie. Informatie over contactgegevens en voorwaarden vindt u op de site Gemeente Den Haag

Financieringsmogelijkheden – grote VvE’s (vanaf 10 appartementen)

Financieringsaanvragen voor VvE’s vanaf 10 appartementen zijn vaak onderdeel van een professioneel begeleid traject. Toegang tot diverse vormen van financiering wordt hierin veelal op maat geadviseerd door een aangetrokken professional. Indien u hier een vraag over heeft of op zoek bent naar een partij die uw VvE kan begeleiden kunt u een mail sturen naar evert@duurzaamdenhaag.nl of bellen naar 06-48470492.

Subsidies

Op de aanleg van dak- en vloer isolatie, een groen dak en op het maken van een meerjarig duurzaam onderhoudsplan kunt u als VvE subsidie aanvragen bij de Gemeente Den Haag. Check op moment van aanvragen wel altijd even of de subsidie nog beschikbaar is!

Lokale aanbieders van duurzame producten

Bent u op zoek naar een lokale aanbieder van bijvoorbeeld zonnepanelen of een warmtepomp? Dan hebben we voor u al een start gemaakt door een overzicht te maken. Heeft u goede ervaring met een Haagse aanbieder die nog niet op het overzicht staat? Laat het ons weten zodat we de lijst kunnen aanvullen. Zo helpt u andere VvE’s om snel toegang te krijgen tot het beste advies en goede producten.

Download hieronder de template voor het invullen van uw plan voor de VvE-actie. Heeft u geen pdf-reader om de template digitaal in te vullen? Download dan hier gratis de Adobe Acrobat Reader.