Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Vier de natuur het hele jaar door - Meld je natuuractiviteit snel aan!

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 vierden we samen de natuur met tientallen activiteiten.

Deel pagina:

21 mei
Vier de natuur het hele jaar door - Meld je natuuractiviteit snel aan!

Fête de la Nature is het grootste natuurfestival van Nederland: iedereen wordt uitgenodigd om eind mei samen de natuur te beleven, van wilde natuur tot stadspark. Ook in 2017!

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei 2017 vierden we samen de natuur met tientallen activiteiten. Zo was er o.a. de derde editie van de Natuurpodia tijdens Fete de la Nature. In totaal bezochten zo'n 500 mensen de parken en stadstuinen om te genieten van bijdrages van dichters, muzikanten en kleinkunstenaars. Bij de Natuurpodia werden aanvullende festivalactiviteiten georganiseerd, zoals kleien met natuurlijke materialen, geluksstenen beschilderen en complimenten vissen. 

In het Zuiderpark werd zaterdag 20 mei, na een klassiek fluitconcert bij de varkens, het festival officieel geopend door Esther Vogelaar, stadsecologe van Den Haag. In de tuin van Pluk wandelde het publiek via een avontuurlijk, slingerend pad naar de Heemtuin om bij een kampvuur te genieten van de muzikanten en dichters. In de gastvrije tuin aan de Sportlaan wisselden Haagse liedjes, gedichten en folkmuziek elkaar af.

In Emma's Hof lieten artiesten, onder leiding van troubadour Musonius, verspreid over de tuin van zich horen. En in de Kloostertuin, hartje Den Haag, sloot Broeder Frans zondagavond, na de laatste tonen, het festival af met een bordje zelfgemaakte soep voor een ieder die trek had gekregen.

Vier de natuur het hele jaar door!

Waarom alleen de natuur vieren in mei?! Uit onderzoek blijkt telkens weer: een mens is gelukkiger als hij in de natuur is! De natuur is vaak een belangrijke rust- en inspiratiebron voor vele. Zeker in het jachtige leven van de stad. Het mooie van de natuur is dat die inclusief is, er is geen (geloofs)stroming of mens tégen de natuur. Het vieren van de natuur is universeel en gaat veel verder dan één weekend per jaar naar het Fête de la Nature festival komen!

Organiseer jij een activiteit in de natuur? Laat het ons weten! Meld je evenement gratis aan via onze evenementenkalender

Ben je benieuwd wat er het hele jaar door gebeurt in Den Haag om de natuur te vieren? Like dan de Facebookpagina Vier de Natuur Den Haag

Mede mogelijk gemaakt door:

Meer projecten

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen
27 jul

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Lees verder
Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn
18 dec

Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn

Lees verder