Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Wij helpen je graag verder tijdens onze inloopspreekuren in de Centrale Bibliotheek

Deel pagina:

10 apr
Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil tips, informatie of zoek je inspiratie? Kom dan op dinsdag t/m vrijdag naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hier krijg je van Evert, Edwin of een andere collega van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.

Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie. Naast het Duurzaam Den Haag Loket kun je ook onze duurzame expositie bezoeken.

Openingstijden & locatie DDH-Loket

Bezoek het loket van dinsdag t/m vrijdag van 12.30 uur tot 15:30 uur, op de 3e etage van de Centrale Bibliotheek (Spui 68, Den Haag).

Voorjaar-spreekuren in het loket 

Het is lente, tijd voor groen! In april, mei en juni staat een aantal leuke spreekuren en activiteiten op de agenda, verzorgd door tuinambassadeur Anna Kreffer. Kom je langs?

  • 26 april: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket; 
  • 2 mei: groene workshop voor kinderen, van 14.00 uur tot 17.00 uur op de jeugdafdeling in de bibliotheek;
  • 3 mei: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket;
  • 17 mei: groen-spreekuur, van 12.30 tot 15.30 uur in het loket;
  • 23 juni: groene workshop voor volwassenen - tijd en locatie volgen binnenkort!

Groen-spreekuren
Tijdens de groen-spreekuren helpt Anna Kreffer je met ideeën voor het vergroenen van je tuin of balkon. Welke planten zet je waar, welke komen in de schaduw en welke in de zon? De lente is hét seizoen om nieuwe planten in de tuin te zetten. Maar er zijn ook dingen waar je rond deze tijd van het jaar extra rekening mee moet houden: je kunt bijvoorbeeld beter geen bomen snoeien vanwege het broedseizoen. Kom langs voor inspiratie of met vragen en ontvang de beste tuintips! Het maakt niet uit hoe groen je vingers zijn - iedereen is welkom!

2 mei: workshop voor kinderen - natuurverhalen, bodembeestjes en moestuintjes
Op woensdagmiddag 2 mei staan er allerlei leuke kinderactiviteiten op het programma op de jeugdafdeling in de Centrale Bibliotheek. We beginnen om 14.00 uur met het voorlezen van een natuurverhaal. Daarna gaan we knutselen en spelletjes spelen. Kinderen kunnen aan de slag met het plakken van hun eigen papieren moestuin, er zijn bodembeestjes te zien en er kunnen er zelfs planten geproefd worden. Gratis en voor kinderen van alle leeftijden! 

Workshop groen voor kinderen 2017

23 juni: workshop voor volwassenen - presentatie over natuurlijke tuinen
Meer informatie volgt binnenkort!

Over Anna Kreffer
Anna tuiniert al heel lang en altijd met respect voor de natuur. Bij de overgang naar natuurlijk tuinieren op haar volkstuincomplex heeft zij veel ervaring opgedaan met hergebruik van tegels en stenen, het verwerken van snoeihout, keuze voor planten met een meerwaarde en water in de tuin. Ze wil deze kennis graag gebruiken om tips te geven aan mensen die hun tuin willen delen met vogels, vlinders, egels en vele andere dieren.

Anna Kreffer

Het Cyclusatelier

Vorig jaar hebben wij in de zomer in het loket extra aandacht besteed aan duurzaam consumeren. We hebben toen onder andere een Repair Café bij het loket gehad. In samenwerking met de Jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek is een kinderactiviteit over gezond & eerlijk voedsel opgezet. En mocht je je afvragen waar die bijzondere stoelen vandaan komen; die zijn van het Cyclusatelier.


Marco: 'Sinds 1991 ben ik werkzaam als timmerman. Enige tijd geleden ben ik gestart met het bedrijf “het Cyclusatelier”, met als doel creatief bezig te zijn en mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat doe ik door meubelen te maken van gebruikte materialen en voorwerpen. Hieruit ontstaan de meest bijzondere en creatieve meubelen. Verder knap ik oude meubelen op en geef ze hierbij een metamorfose. Dat doe ik door eerst de oude verf/beits/lak eraf te zandstralen. Hierna repareer en schilder ik de meubelen. Zo krijgen meubelen die anders afgedankt zouden worden, een nieuw leven.'

Check Marco in actie in de video hieronder!

 

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket? Neem dan contact op met projectleider Tom Golder: tom@duurzaamdenhaag.nl of 070 82 092 05. 

De planten en bloemen bij het loket worden verzorgd door de duurzame bloemist ALPINA

Meer projecten

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen
10 apr

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Lees verder