Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Wij helpen je graag verder tijdens onze inloopspreekuren in de Centrale Bibliotheek

Deel pagina:

27 jul
Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil tips, informatie of zoek je inspiratie? Kom dan op dinsdag t/m vrijdag naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.

Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie. Naast het Duurzaam Den Haag Loket kun je ook onze duurzame expositie bezoeken.

Openingstijden & locatie DDH-Loket

Dinsdag t/m vrijdag van 12.30 uur tot 15:30 uur.  3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag

Thema Duurzaam Consumeren 

In de zomer besteden wij in het loket extra aandacht aan duurzaam consumeren! 

Vervang Windows door Linux tijdens Repair Café Den Haag Spreekuur 

Heb je een oude computer of laptop en werkt-ie niet meer goed? Gooi 'm niet weg! Deze computer is namelijk nog heel goed te te gebruiken als je er een ander besturingssysteem op zet, namelijk Linux. 

Tijdens het Repair Café Spreekuur in het DDH-Loket op dinsdag 26 september kan er een recente versie van Linux (Lubuntu 16.04 of Ubuntu 16.04) op je oude laptop worden gezet. Of neem een USB stick mee van 2 GB, dan zetten wij (L)Ubuntu op de stick waarmee je dit besturingssysteem zelf kan installeren.  

Microsoft stopt in april 2017 met de uitgebreide ondersteuning van Windows Vista. Eerder is de ondersteuning van XP beëindigd. Computers waarop XP en Vista kunnen (konden) draaien zijn bijna altijd geschikt om Linux te gebruiken. Dit besturingssysteem én de programma’s zijn gratis en worden door deskundige vrijwilligers, in toenemende mate werkzaam bij grote computer firma’s, opgezet en onderhouden.

Het is een veilig systeem en geschikt om met programma’s zoals office (Libre-office, uitwisselbaar met MS Office), mailprogramma (Thunderbird), webbrowser (Firefox) geluid- en beeldsoftware te werken. Meer info vind je hier.

Wat: Repair Cafe Spreekuur Linux
Wanneer: Dinsdag 26 september, 12.30 - 15.30 uur
Waar: Duurzaam Den Haag Loket, derde verdieping Centrale Bibliotheek Den Haag

Kinderactiviteit: stel je eigen, eerlijke en gezonde lunchpakket samen!

Op woensdagmiddag 27 september kunnen kinderen op de Jeugdafdeling van de Centrale Bibliotheek aan het Spui leren over gezond en eerlijk voedsel! Wat vind je zoal in een lunchtrommel met een eerlijke en gezonde traktatie? Ontdek het woensdag 27 september. 

Wat: Kinderactiviteit gezond en eerlijk voedsel ontdekken
Wanneer: Woensdagmiddag 27 september, van 14.30 tot 17:00 uur
Waar: Centrale Bibliotheek, Spui, 2e verdieping, Jeugdafdeling

Het Cyclusatelier

Tijdens het thema Duurzaam Consumeren kan je bij het loket twee bijzonder stoelen van Het Cyclusatelier van Marco Mulder bewonderen. 


Marco: 'Sinds 1991 ben ik werkzaam als timmerman. Enige tijd geleden ben ik gestart met het bedrijf “het Cyclusatelier”, met als doel creatief bezig te zijn en mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat doe ik door meubelen te maken van gebruikte materialen en voorwerpen. Hieruit ontstaan de meest bijzondere en creatieve meubelen. Verder knap ik oude meubelen op en geef ze hierbij een metamorfose. Dat doe ik door eerst de oude verf/beits/lak eraf te zandstralen. Hierna repareer en schilder ik de meubelen. Zo krijgen meubelen die anders afgedankt zouden worden, een nieuw leven.'

Check Marco in actie in de video hieronder!

    

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket? Neem dan contact op met projectleider Amber van der Lans: amber@duurzaamdenhaag.nl of 070 82 092 05. 

De planten en bloemen bij het loket worden verzorgd door de duurzame bloemist ALPINA


Meer projecten

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen
27 jul

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Lees verder
Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn
1 feb

Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn

Lees verder