Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

De Haagse Energiebeurs - Dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag

Maak kennis met duurzame bewoners- en bedrijfsinitiatieven uit de hele stad

Deel pagina:

14 aug
De Haagse Energiebeurs - Dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag

Zet 'm in je agenda! Duurzaam Den Haag organiseert dit jaar voor de 6e keer de Haagse Energiebeurs op; 

zondagmiddag 26 november 


Kom naar de Haagse Energiebeurs voor tips en inspiratie om direct duurzaam aan de slag te gaan! Op zondag 26 november tussen 12.00 uur en 17.00 uur kun je terecht in het Atrium van het stadshuis aan het Spui. Hier kom je alles te weten over duurzaamheid in Den Haag: welke initiatieven zijn er en hoe kun je hierbij aansluiten, hoe zorg je voor meer groen in je wijk, wat is een duurzame lifestyle en hoe pas je dit toe in je eigen leven – en nog veel meer.

Op de Haagse Enerigebeurs kom je alles te weten over duurzaam..;

🏠 Wonen
🍴 Eten & drinken
🥕 Stadstuinieren
🚴‍♀️ Vervoer 
♻️ Lifestyle

Ook zijn er leuke kinderactiviteiten. Knutsel je eigen duurzame huisje en maak een te gek kunstwerk van afval. Proef lekkere biologische hapjes, doe een gratis energiescan van jouw huis, verwonder je over de solar skelter en maak kennis met de duurzame initiatieven in jouw buurt.

Duurzaam Den Haag organiseert dé duurzaamheidsbeurs van Den Haag nu voor de 6e keer met als doel: zoveel mogelijk bewoners uit te stad inspireren om duurzaam aan de slag te gaan! Vorig jaar is dat goed gelukt, er kwamen ruim 8000 bezoekers op de beurs af. 


Eten en Drinken
Bezoek Willem&Drees en Heilige Boontjes voor hun aanbod van seizoensgroenten. Doe een educatief spel bij Aarde-Werk en kom meer te weten over voedselverspilling en wat je kan doen om dat te voorkomen. Wist je dat je een lepel kan eten? Ga naar Green Spoon en ontdek het. Proef hoe lekker Fairtrade chocola kan zijn bij de  Fairtrade stand.

Wonen
Ga naar de Haagse Krach Karavaan en haal daar 10 tips om flink wat energie en geld te besparen. Draai aan het rad en maak kans op een mooie prijs! Bij het thema Wonen, staan verschillende ambassadeurs die van alles weten hoe je energieneutraal kan wonen. Altijd al willen weten wat handig is: om jouw huis te isoleren, zonnepanelen aan te leggen of een warmtepomp aan te schaffen, ga naar de Hou van je Huis stand of bezoek een van de andere experts. Schrijf je VvE in bij Duurzaam Den Haag om samen met jouw VvE te verduurzamen en doe mee met de actie om mooie prijzen te winnen.

Vervoer
Duurzaam Vervoer is de toekomst! Kijk bij het thema Vervoer en laat je inspireren  door de maker van de Solar Skelter. Genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Bekijk de elektrische auto’s of probeer een elektrische fiets! De deeleconomie is in opkomst. Dit zie je ook steeds meer terug in het vervoer. Het buurtinitiatief van de Groene Regentes heeft hier een mooi voorbeeld van. 

Stadstuinieren
Tips: Hoe kan je tuinieren in de stad? Op jouw balkon, een buurvrouw die haar tuin niet gebruikt, gezamenlijk een project in de stad opzetten van moestuin tot pluktuin. Laat je inspireren bij het thema Stadstuinieren. Daarnaast staat Menno Swaak hier om alles te vertellen over Permacultuur. Ben jij al genoeg geïnspireerd om aan de slag te gaan? Of toch liever meer informatie over een groen dak, zie Platform Groene daken. Of meer doen met compost bezoek de Compostbakkers.

Lifestyle
Check de grote plattegrond bij de Eerlijk Winkelen stand waar je verantwoorde producten kan kopen in Den Haag! Ook vind je andere aanbieders met goede producten, zoals bijvoorbeeld Fairphone en Nixniws. Tip! Wel eens gedacht om  jouw kleding te ruilen of tweedehands kleding te kopen? Je kan natuurlijk ook naar de kledingbibliotheek gaan, voor meer informatie ga naar het thema Lifestyle.

💌 Op de hoogte blijven? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief: http://bit.ly/ddh-nb

Terugblik vorig jaar 

De Haagse Energiebeurs van zondag 13 maart 2016 werd door ruim 8.000 bezoekers bezocht.

Heleen Weening (directeur Duurzaam Den Haag) sprak na afloop van een groot succes:
"Ik heb zoveel mensen gesproken van studenten tot senioren en ouders met jonge kinderen. Veel van hen zijn door de Haagse Energiebeurs geïnspireerd om duurzaam aan de slag te gaan. Het was een energieke dag en een mooi voorbeeld van Haagsche Krach."

Bezoeker Yazmine Slaghuis: "De energiebeurs van 2016 vond ik echt helemaal fantastisch. Je kan er echt veel leren en proeven en het heeft allemaal met duurzaamheid te maken! Ook voor mijn twee jonge dochters is er super veel te beleven. Dat is ook echt de reden dat ik getriggerd word om volgend jaar zeker weer terug te komen!" 

Meer impressies van de Haagse Energiebeurs 2016 vind je hier.

Net als de voorgaande edities vindt de beurs plaats in het Atrium City Hall in het stadhuis aan het Spui.

Meer over dit project

Stadsboer wil stadslandbouw toegankelijk maken

Stadsboer wil stadslandbouw toegankelijk maken

Lees verder
De duurzaamheidscoaches van Stichting Aarde-Werk werken voor de aarde, vanuit het hart

De duurzaamheidscoaches van Stichting Aarde-Werk werken voor de aarde, vanuit het hart

Lees verder
De Groene Regentes heeft een mooie droom: de hele wijk groen en van het gas af!

De Groene Regentes heeft een mooie droom: de hele wijk groen en van het gas af!

Lees verder
René en Cilou verduurzamen stap voor stap hun huis

René en Cilou verduurzamen stap voor stap hun huis

Lees verder


Meer projecten

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen
27 jul

Spreekuur in de Centrale Bibliotheek - Voor al je vragen over duurzaam doen

Lees verder
Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn
1 feb

Haagse Krach Plekken - Concrete plekken in de stad waar duurzame bewoners en ondernemers initiatieven te vinden zijn

Lees verder