Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Hulp nodig?

Kom naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket

Deel pagina:

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil tips, informatie of zoek je inspiratie? Kom dan op dinsdag t/m vrijdag naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen.

Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie. Naast het Duurzaam Den Haag Loket kun je ook onze duurzame expositie bezoeken.

Thema Groen

In maart, april en mei besteden wij in het loket extra aandacht aan groen in de stad en rondom het huis! Zo hebben we iedere week een Groen Spreekuur, organiseren we een compost workshop en voor de kleintjes een moestuin workshop. Heb je vragen of wil je informatie over tuinieren, moestuintjes, bij-vriendelijke planten, geveltuinen en noem maar op?! Kom langs in het loket! 

Het Groene Spreekuur met groenexpert Anne Kreffer

Het voorjaar komt eraan! De ideale tijd om weer lekker buiten bezig te zijn met bollen, bloemen en planten. Anna van Duurzaam Den Haag zal tijdens het Groene Spreekuur al je vragen beantwoorden over je tuin, balkon, dakterras, moestuin – noem maar op. Heb je vragen? Kom dan langs op de derde etage van de Centrale Bibliotheek in Den Haag.

Data Groen Spreekuur

  • Woensdag 8 maart van 12:30 t/m 15.30 uur
  • Vrijdag 17 maart van 12.30 t/m 15.30 uur 
  • Woensdag 22 maart van 12.30 t/m 15.30 uur 
  • Vrijdag 31 maart van 12.30 t/m 15.30 uur

Workshop composteren

Op zaterdag 29 april organiseren we in de Centrale Bibliotheek een workshop composteren met Menno Swaak van Eetbaar Park. 

Als je een moestuin(tje) hebt dan weet je ook iets terug moet geven aan de bodem om deze vruchtbaar te houden. Vaak zal dat compost zijn, die je koopt of afhaalt bij een gemeentelijk uitgifte punt.

Maar het kan makkelijker: zelf composteren! Tijdens deze 2,5 uur durende workshop/presentatie leer je alles over compost maken, voor iedere situatie! Van een klein balkon tot grote stadstuin. Meer info over deze workshop lees je hier.

Moestuintjes zien, voelen, ruiken en proeven

Het is lente! Alles groeit en bloeit....ook in de moestuin. Wil jij een moestuintje of wil je ervaren wat daarvoor nodig is? Kom kijken, voelen, ruiken en proeven tijdens de kinderworkshop moestuintjes! 

Datum: woensdag 5 april
Tijd: doorlopend vanaf 14.30 tot 17.00 uur
Waar: Centrale Bibliotheek 2de verdieping, Jeugdafdeling
Leeftijd: kinderen van 4 t/m 12 jaar (met begeleiding)
Aanmelden: Niet nodig
Kosten: Gratis

Spreekuur Fonds 1818 

Iedere donderdag tussen 12:30 en 15:30 uur is ook een adviseur van Fonds 1818 aanwezig in het Duurzaam Den Haag Loket. Tijdens dit inloopspreekuur geven zij algemene informatie over Fonds 1818, maar kunnen ook specifiek in gaan op je project.

Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten steunt. Het fonds geeft donaties aan stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk. Fonds 1818 maakt ook kleine, particuliere initiatieven mogelijk via het Mininitatief.

Openingstijden & locatie DDH-Loket

Dinsdag t/m vrijdag van 12.30 uur tot 15:30 uur.  3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag

Contact

Uiteraard kan je ons ook mailen of bellen! Voor (algemene) vragen kan je ons van maandag t/m vrijdag bereiken van 09:00 uur tot 17:30 uur via 070-364 30 70 of mail ons via info@duurzaamdenhaag.nl.