Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Hulp nodig?

Kom naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket

Deel pagina:

Ben je duurzaam bezig en heb je vragen of wil tips, informatie of zoek je inspiratie? Kom dan op dinsdag t/m vrijdag naar ons inloopspreekuur bij het Duurzaam Den Haag Loket in de Centrale Bibliotheek aan het Spui. Hier krijg je van Amber, Tom of een andere werknemer van Duurzaam Den Haag op een laagdrempelige en inspirerende wijze informatie, tips, demo’s en acties om duurzaam te doen. 

Of het nu gaat om duurzame energie, besparingsmogelijkheden, subsidies, stadstuinieren, natuur in en rond het huis of projecten en initiatieven op het gebied van duurzaamheid. Bij ons kun je terecht. Kom langs! We helpen je graag.

Bekijk ook eens onze vitrinekast naast ons loket met allerlei besparingstips om je huis energiezuiniger te maken. Zoals waterbesparende douchekoppen, ledlampen en isolatie. Naast het Duurzaam Den Haag Loket kun je ook onze duurzame expositie bezoeken.

Thema Duurzaam Consumeren 

In de zomer besteden wij in het loket extra aandacht aan duurzaam consumeren! 

Ga mee op excursie met Eerlijk Winkelen

Duurzaam Den Haag organiseert in samenwerking met Karen Kammeraat van Eerlijk Winkelen een wandeling om eerlijke kleding winkels te ontdekken in het centrum. 

Want als je gaat shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? EerlijkWinkelen wijst je de weg.

De wandeling start om 15.30 vanaf het loket van Duurzaam Den Haag, Spui 68, op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigt om 17.30 uur. 

Prijs: Gratis
Duur: 2 uur
Datum: Vrijdag 15 september van 15.30 uur tot 17.30 uur
Meer info: www.eerlijkwinkelen.nl 
Voor vragen mail: amber@duurzaamdenhaag.nl
Aanmelden verplicht: meld je hier aan!

Waar kan je in Den Haag eerlijke producten kopen, of waar vind je winkels met eerlijke producten? Wat zijn eerlijke producten eigenlijk? Natuurlijk is het hergebruik van spullen ook duurzaam! Kom deze zomer langs bij ons in het loket, wij helpen je graag met al deze vragen. Hieronder vind je al een aantal site die je op weg helpen duurzaam te consumeren.

Het Cyclusatelier

Tijdens het thema Duurzaam Consumeren kan je bij het loket twee bijzonder stoelen van Het Cyclusatelier van Marco Mulder bewonderen. 


Marco: 'Sinds 1991 ben ik werkzaam als timmerman. Enige tijd geleden ben ik gestart met het bedrijf “het Cyclusatelier”, met als doel creatief bezig te zijn en mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Dat doe ik door meubelen te maken van gebruikte materialen en voorwerpen. Hieruit ontstaan de meest bijzondere en creatieve meubelen. Verder knap ik oude meubelen op en geef ze hierbij een metamorfose. Dat doe ik door eerst de oude verf/beits/lak eraf te zandstralen. Hierna repareer en schilder ik de meubelen. Zo krijgen meubelen die anders afgedankt zouden worden, een nieuw leven.'

Check Marco in actie in de video hieronder!


Spreekuur Fonds 1818 

Iedere donderdag tussen 12:30 en 15:30 uur is ook een adviseur van Fonds 1818 aanwezig in het Duurzaam Den Haag Loket. Tijdens dit inloopspreekuur geven zij algemene informatie over Fonds 1818, maar kunnen ook specifiek in gaan op je project.

Fonds 1818 is een vermogensfonds dat maatschappelijke projecten steunt. Het fonds geeft donaties aan stichtingen en verenigingen zonder winstoogmerk. Fonds 1818 maakt ook kleine, particuliere initiatieven mogelijk via het Mininitatief.

Openingstijden & locatie DDH-Loket

Dinsdag t/m vrijdag van 12.30 uur tot 15:30 uur.  3e Etage Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag

Contact

Wil je meer weten over het Duurzaam Den Haag Loket? Neem dan contact op met projectleider Amber van der Lans: amber@duurzaamdenhaag.nl of 070 82 092 05. 

De planten en bloemen bij het loket worden verzorgd door de duurzame bloemist ALPINA