Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Spot fair fashion met #fairfashion070 & win - Fairtrade Den Haag

Kies voor eerlijke kleding, dit is beter voor mens en milieu

Deel pagina:

Spot fair fashion met #fairfashion070 & win - Fairtrade Den Haag

Spot fair fashion & win! In Den Haag kan je in steeds meer winkels fair fashion kopen. Deze kleding herken je aan de verschillende keurmerken. Spot jij een fair fashion kledingstuk? Doe mee met onze spotactie & win een kledingbon t.w.v. 25 euro. 

Zo maak je kans:

 1. Spot in Den Haag een fair fasion kledingstuk te herkennen aan o.a. een van de logo’s hieronder (check alle keurmerken op milieucentraal.nl)
 2. Maak er een foto van en plaats deze op Twitter, Instagram of Facebook met #fairfashion070.
 3. Onder de spotters verloten wij 3 x een waardebon t.w.v. 25 euro van Normal Gets You Nowhere. Deze winkel in het Haagse Zeeheldenkwartier verkoopt fair fashion en de kleding is gemaakt van 100% biologisch katoen. 

De winactie start op 31 augustus en sluit op 30 september 2017.

Koop fair fashion!

Waarom? Fair fashion – ook wel eerlijke, verantwoorde, groene kleding of eco mode genoemd - is kleding die op een eerlijke manier gemaakt wordt. Eerlijk voor de aarde, omdat het gemaakt wordt van duurzame materialen zoals biologisch katoen of gerecycled materiaal en eerlijk voor de mensen die het produceren. Ze krijgen een beter salaris, werken onder veiligere omstandigheden en er is geen kinderarbeid. Fair faishion is beter voor mens, dier en milieu dan reguliere mode. Wil je meer weten over fair fashion? Kijk eens op de site van de Fair Wear Foundation

EerlijkWinkelen en Rank A Brand

Wat als je 'eerlijk' wil gaan shoppen in Den Haag, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die je nodig hebt die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? De site en app van EerlijkWinkelen wijst je de weg! 

Nog een tip: op www.rankabrand.nl check je welke merken (kleding, cosmetica etc.) duurzaam bezig zijn! 

EerlijkWinkelen Tour: ontdek eerlijke winkels in Den Haag

Duurzaam Den Haag organiseert in samenwerking met Karen Kammeraat van Eerlijk Winkelen een wandeling om eerlijke kledingwinkels te ontdekken in het centrum.

De wandeling start om 15.30 vanaf het loket van Duurzaam Den Haag, Spui 68, op de derde verdieping van de Centrale Bibliotheek en eindigt om 17.30 uur.  Winkel je mee? Meld je dan nu aan!

Prijs: Gratis
Duur: 2 uur
Datum:  vrijdag 13 september om 15.30 uur 
Meer infowww.eerlijkwinkelen.nl 
Voor vragen mailamber@duurzaamdenhaag.nl 
Aanmelden verplichtmeld je hier aan!

Waar koop ik duurzame kleding? 

Het aantal Nederlandse consumenten dat aandacht heeft voor duurzame aspecten bij aanschaf van producten of diensten is gestegen van 12% naar 42%. Maar: 68% van de Nederlandse vrouwen wil wel duurzame mode kopen, maar slechts 11% weet waar ze dit kunnen vinden. Dat kan beter!

Ook in Den Haag is er meer te vinden dan je denkt! Hier vind je Fair Fashion in Den Haag:

(Download deze flyer in PDF)


Tips

Voordat je naar een winkel sprint voor een eerlijke outfit, lees eerst de volgende tips. Dit inspireert, ruimt op en het bespaart ook nog eens geld!

 • Ruim je kast op
  Check je kast op kleding die je al een tijd niet meer hebt gedragen. Pas je het kledingstuk nog en kun je het combineren met andere kledingstukken? Vind je het nog leuk? Zou je het kledingstuk weer kopen als je het nu in de winkel ziet hangen? Verkoop je kleding of geef het aan een goed doel of de kringloopwinkel.
 • Ruil met je vrienden 
  Organiseer met vrienden een ruilavond. Je kunt dan ook eens uitproberen of een bepaald type jurk of broek die je niet zou durven kopen je toch past en je een goed gevoel geeft. 
 • Shop bij vintage en tweedehands winkels 
  Voordat je iets nieuws nodig hebt, kun je voor leuke, aparte kleding ook terecht bij tweedehandskledingwinkels of een vintagewinkel. Voor weinig kun je iets bijzonders vinden. En vaak kun je kleding daar ook weer doorverkopen. 
 • Wees zuinig op je kleding 
  Als je kleding schoon en netjes opbergt, kun je er langer mee doen. 
 • Recycle en upcycle 
  Maak van dat oude jurkje een tas. 
 • Basics 
  Koop kleding die je veel kunt dragen en met elkaar kunt combineren of juist kan combineren met een bijzondere broek of jurk. Zorg dus dat je bijvoorbeeld shirts en broeken in de kleuren hebt die je goed staan en passen bij een groot deel van je kledingstukken.

De leukste fairtrade kledingwinkels

Fairtrade kleding is verantwoord en eerlijk geproduceerd, en vaak gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen, bamboe of hennep. Bij deze vijf winkels kun je eerlijke kleding en schoenen scoren, misschien wel in de sale: 

 1. Wwen
 2. ROYALBAMBOO
 3. Normal gets your nowhere
 4. Northbound
 5. Mipacha
 6. Art & Casey
 7. Vanilia
 8. Lotika (webwinkel)

Ben je geïnspireerd geraakt?!

En wil je je inzetten voor een eerlijke stad? Neem dan contact op via fairtrade@duurzaamdenhaag.nl of check de site www.duurzaamdenhaag.nl/fairtrade.

Wij zoeken namelijk nog ambassadeurs en campagne-voerders voor onze Fairtrade Werkgroep die:

 • Informatie willen geven over fairtrade/ eerlijke kleding op verschillende evenementen/ bijeenkomsten.
 • Bijeenkomst helpen organiseren over bewust consumeren, bijvoorbeeld een wandeling langs verschillende eerlijke winkels of een filmavond over eerlijke chocola.
 • Bezoeken brengen aan winkels en bedrijven voor de inventarisatie van eerlijke producten en diensten in de stad.
 • Stukjes willen schrijven voor de website.

Wil je meer weten of fair fashion of fairtrade (producten kopen of verkopen)? Neem contact op met Amber: amber@duurzaamdenhaag.nl of 070 82 092 05.