Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

Permacultuur Introductielezing

Door Rutger Spoelstra, architect en permacutuurdocent

Waar: Buurtcentrum van de Toekomst de Kronkel Den Haag Westeinde 425, 2512 KD
natuurEnStadslandbouw
centrum

Deel pagina:

Permacultuur Introductielezing

Als je nog geen of weinig idee heeft van wat Permacultuur is, dan kan deze introductie door Rutger Spoelstra u op weg helpen. Hij doet dat in Buurthuis van de Toekomst de Kronkel, aan het Westeinde 425 in Den Haag. Permacultuur is een ontwerpmethode geboren uit observatie. En wel in de zeventiger jaren van de vorige eeuw in Tasmania.

Bioloog Bill Mollison zag dat de moderne wijze van voedsel produceren de bodem snel uitput en de voedselsystemen kwetsbaar maakt voor invloeden van buitenaf zoals het weer en plagen. Ook de afhankelijkheid van fossiele brandstof maakt onze voedselvoorziening onzeker omdat deze een keer uitegput raakt. Ook zag hij dat de bossen van Tasmanie systemen zijn die zich eeuw na eeuw in stand houden en juist rijker worden. Door zo naar de natuur te kijken en te leren van wat werkt en hoe dat werkt hebben ze een set ontwerpprincipes ontwikkeld, die zeer geschikt is om onze eigen omgeving, onze tuinen, straat, wijk enz. zodanig in te richten en te onderhouden, dat ook deze productief, duurzaam en veerkrachtig worden. De drie ethische principes, die aan permacultuur ten grond liggen: 'zorg voor de Aarde, zorg voor de mens en eerlijk delen' maken duidelijk dat permacultuur zeer actueel is.

Deze lezing is tevens een introductie tot de Permacultuur Introductieweekend, dat op 11 en 12 november plaatsvindt. Lees meer... Hoe observatie en het gericht toepassen van de ontwerpprincipes je kunnen helpen om tot een uniek ontwerp voor jouw of jullie (tuin)projecten te komen, daarmee helpt Rutger Spoelstra je op weg.

Rutger Spoelstra: Rutger is architect, permacultuurdocent en verbonden aan Stichting Groenkracht.  Hij heeft bijgedragen aan de tot standkoming van (het ontwerp voor) o.a. Eetbaar Park II, PROEFtuin Delft, buurttuin Sri Lankapad, Poptahof en geeft cursussen en worskhops op verschillende locaties.

Introductie Permacultuur lezing met Rutger Spoelstra

woensdag 25 oktober 2017, 20.00-22.00 uur kosten:  € 5,- (minder-draagkrachtigen gratis)

Locatie: Buurthuis van de Toekomst de Kronkel Westeinde 425, 2512 KD Den Haag

Organisatie: Permacultuurcentrum Den Haag 06-26130464   info@permacultuur.nu

Evenement website

Meer evenementen