Terug naar de pagina
Heb je vragen? Bel 070 - 3643070 of mail ons!

8 tips voor extra mooie feestdagen!

Deel pagina:

8 tips voor extra mooie feestdagen!

De feestdagen komen er aan. Dat betekent cadeautjes, snoepgoed, luxe maaltijden, feestkleding en kerstkaarten. Met andere woorden: de feestdagen kosten al snel veel geld. Daarom hebben wij een paar duurzame tips op een rijtje gezet waarmee je makkelijk geld kunt besparen.

1. Deel de maaltijdskosten 
Potluck, bring-your-own-food, sprokkelmaaltijd… het is ontzettend hip om zelf een gerecht mee te nemen als je bij iemand als gast komt eten. Het is vaak verrassend wat mensen meenemen, en het is goedkoper om de kosten van een groot feestmaal te delen. Wie wil de toetjes meenemen? En wie zorgt er voor het voorgerecht? Of iedereen neemt zijn eigen specialiteit mee, en is het een verrassing wat er op tafel komt!

2. Koop je cadeaus tweedehands 
Speelgoed, servies, nieuwe boeken, sieraden… bijna alles is te vinden via Marktplaats of kringloopwinkels. Tweedehands cadeautjes zijn vaak een stuk goedkoper. Soms kun je zo zelfs dingen in nieuwstaat vinden voor de helft van de prijs.

3. Feestkleding ruilen
De winkels hangen er vol mee: Kerstjurken, mooie overhemden en feestschoenen. Wel zin in een nieuwe outfit, maar geen zin om alles nieuw te kopen? Een kledingruil voor feestkleding kan de oplossing zijn. Organiseer met vrienden een avond waarbij iedereen kleding meeneemt die ze niet meer dragen. Ruilen maar! Wie kun je er blij mee maken?

4. Lekker warm binnen door isolatie
Met tochtband, radiatorfolie, leidingisolatie en een brievenbusborstel zorg je dat je huis warmer blijft. Dat scheelt op de energierekening. Plak ook tochtstrips tussen de deuren van verschillende ruimtes, zoals de gang en de woonkamer. Zo hoef je niet alle ruimtes te verwarmen. Ook dat scheelt weer op de rekening.

5. Dobbelspel met cadeautjes
Een dobbelspel is een goedkope oplossing om een hele avond veel plezier te hebben. Vraag alle deelnemers om drie kleine cadeautjes (uit hun eigen huis of voor een klein prijsje) mee te nemen, en verzin je eigen regels of haal ze van internet.

6. Maak een originele kerstboom
Een echte kerstboom is vaak duur. Een nep-kerstboom gaat jaren mee, maar die zijn vaak ook best prijzig. Maak je eigen kerstboom van stukken hout, papier, eierdozen, kerstballen of iets anders. Op internet vind je veel hippe ideeën als je zoekt op ‘alternatieve kerstboom’. Als je toch graag dennengeur in huis wilt, kun je ook je kerststukjes maken. Dat is goedkoper dan een hele kerstboom kopen.

7. Kliekjesdag
Vaak is er eten over na de kerst. Gooi de restjes niet weg, maar gebruik ze in een kliekjesmaaltijd. Wat kan er in de wokpan, wat kan er in een quiche verwerkt? Welke hapjes kun je een paar dagen bewaren in de koelkast?

8. Ledlampen
Je kunt besparen op je sfeerverlichting door overal led-lampen voor te gebruiken. Die zijn energiezuiniger en gaan langer mee dan gewone lampen. Je kunt je lampen ook op een tijdsschakelaar zetten, zodat je zeker weet dat ze op tijd uitgaan. En vergeet niet de kerstverlichting uit te doen als je van huis gaat of gaat slapen.

Meer tips over geld besparen op een duurzame manier? Volg ons op Facebook!

Meer blog

8 tips voor extra mooie feestdagen!

8 tips voor extra mooie feestdagen!

De feestdagen komen er aan, mooi! We geven je graag wat tips over hoe je het gezellig kunt houden...

Lees verder
Stadsboer wil stadslandbouw toegankelijk maken

Stadsboer wil stadslandbouw toegankelijk maken

Stadsboer Elemam Musa heeft liefde voor de aarde en vooral voor groen. Hij groeide op in Darfur, een...

Lees verder